NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Macron θέλει 10 ευρωπαϊκούς τεχνολογικούς κολοσσούς αξίας 100 δισ. έως το 2030

Ο Macron θέλει 10 ευρωπαϊκούς τεχνολογικούς κολοσσούς αξίας 100 δισ. έως το 2030
Φωτογραφία: Remi Jouan
17_06_2021 | 12:29 17_06_2021 | 12:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στοχεύει σε 10 ευρωπαϊκούς τεχνολογικούς κολοσσούς, αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, έως το 2030.

«Στη Γαλλία, έχουμε ένα ρεκόρ που μας επιτρέπει να πούμε ότι είναι αξιόπιστο», είπε ο Macron κατά τη διάρκεια συνάντησης με startups και scaleups. Η Γαλλία έχει 15 μονόκερους το 2021 - νεοσύστατες εταιρείες αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων - σε σύγκριση με τρεις το 2017.

Μια ομάδα που ονομάζεται Scale-Up - που συγκεντρώνει ευρωπαϊκές νεοσύστατες εταιρείες όπως η Bolt και η Blablacar και πολυεθνικές όπως η BMW - παρουσίασε 21 προτάσεις στον Γάλλο πρόεδρο, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη τεχνολογικών γιγάντων.

Το σχέδιο θα τροφοδοτήσει την ψηφιακή ατζέντα της Γαλλίας για την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2022. Η Γαλλία «θα προσπαθήσει να επιτύχει το μέγιστο των ρυθμίσεων και της προόδου» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ.

«Δεν υπάρχει κυριαρχία χωρίς τοπικούς πρωταθλητές. Η πρώτη κυριαρχία είναι βιομηχανική, σχετική με τις επιχειρήσεις. Η δεύτερη είναι κανονιστική, και οι δύο πάνε μαζί. Χωρίς ρύθμιση, δεν υπάρχουν πρότυπα», είπε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έλαβε υπόψη ορισμένες από τις συστάσεις της Scale-Up Europe. Υποσχέθηκε υποστήριξη για το λεγόμενο deeptech - εταιρείες που παρέχουν λύσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην επιστήμη και τη μηχανική - δίνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας μεγαλύτερο ρόλο.

Ο Macron ενέκρινε επίσης την πρόταση της Scale-Up Europe για εφαρμογή ευρωπαϊκής βίζα τεχνολογίας και είπε ότι θα προωθήσει σε επίπεδο ΕΕ ένα σχέδιο για την παροχή κινήτρων στους θεσμικούς επενδυτές, ώστε να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στις νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η Ευρώπη πρέπει να «ενισχύσει την ενιαία αγορά, να δημιουργήσει μια πραγματική ψηφιακή ενιαία αγορά, να ολοκληρώσει τις εργασίες για κεφάλαιο αγοράς και χρηματοδότηση της οικονομίας», δήλωσε ο Macron.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr