NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Interlife: Αύξηση 9,2% της παραγωγής και κέρδη 8,2 εκατ. €. το 2020​

​Interlife: Αύξηση 9,2% της παραγωγής και κέρδη  8,2 εκατ. €. το 2020​

Με κεντρικό θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης στη μετά COVID19 εποχή» πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη στις 16/6/2021 η, καθιερωμένη πλέον, εκδήλωση της INTERLIFE Ασφαλιστικής στο πλαίσιο του ανοιχτού μέρους της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.

Τιμώμενος ομιλητής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η ομιλία του είχε ως θέμα: «Η Μακεδονία του 2030. Τα έργα που υλοποιούνται και αυτά που θα υλοποιηθούν στο μέλλον».

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της INTERLIFE Ασφαλιστικής, Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη με θέμα: «Η Επόμενη Μέρα της πανδημίας στην Οικονομία και στην Ασφαλιστική Αγορά», στην οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι πρόκειται για μία διπλή γιορτή καθώς «φέτος γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή μας, αλλά ταυτόχρονα γιορτάζουμε και την είσοδο μας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

«Η περσινή χρονιά της Πανδημίας με το τεράστιο ανθρωπιστικό κόστος ήταν και μια μεγάλη δοκιμασία για την ελληνική και τη διεθνή Οικονομία. Ήταν επίσης δοκιμασία και για τον Ασφαλιστικό Κλάδο» είπε ο κ. Βοτσαρίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Στην INTERLIFE εγγράψαμε το 2020 Κέρδη 20 περίπου εκατομμύρια €, αυξήσαμε όλα μας τα Οικονομικά Μεγέθη, είχαμε άνοδο Επενδύσεων κατά 10%, και διατηρήσαμε τους πολύ υψηλούς Δείκτες Φερεγγυότητάς μας. Ως Μέρισμα, διαθέσαμε συνολικά 2,2 εκατ. €, δηλαδή 0,12€ ανά μετοχή, και η Μερισματική μας Απόδοση έφτασε το 3,09% - ένα πολύ καλό ποσοστό θα έλεγα, σε μια εποχή μηδενικών ή και αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων.Αλλά, και φέτος, παρά τη μεγάλη έξαρση της Πανδημίας, το πρώτο Τρίμηνο καταφέραμε να αυξήσουμε την Παραγωγή μας κατά 9,2%, - τριπλάσιο ποσοστό από το Μέσο Όρο της Αγοράς - και να καταγράψουμε Κέρδη 8,2 εκατ. €.»

Κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν στους μετόχους τα πεπραγμένα της Χρήσης 2020, ενώ εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Χρήσης 2020 και η διάθεση Κερδών μέσω διανομής μερίσματος 0,12 € ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021.

Οικονομικά μεγέθη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α, τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας συνοψίζονται ως εξής:

  • Υψηλή Κερδοφορία της τάξεως των 19,65 εκατ. €
  • Αύξηση Ιδίων Κεφαλαίων κατά 16,38% στα 109,54 εκατ. €
  • Αύξηση Επενδύσεων κατά 10,52% στα 229,30 εκατ. €
  • Αύξηση του Ενεργητικού κατά 9,03 % στα 249,27 εκατ. €
  • Αύξηση Δεδουλευμένων Ασφαλίστρων κατά 2,63% στα 66,97 €
  • Αύξηση Αποθεμάτων κατά 3,02% στα 125,58 εκατ. €
  • Υψηλές επιδόσεις Δεικτών Φερεγγυότητας : MCR 712% & SCR 178%

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων εγκρίθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, η συνολική διαχείριση της Εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο, η απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη, η εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2021 και ο καθορισμός της αμοιβής, οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2020 και η προέγκριση των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2021, η Πολιτική Καταλληλότητας και Αξιοπιστίας των μελών Διοικητικού Συμβουλίου, η εκλογή νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, η Πολιτική Αποδοχών των μελών Δ.Σ., η εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου και η απόκτηση Ιδίων Μετοχών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

  1. Ιωάννης Βοτσαρίδης του Παναγιώτη
  2. Ευάγγελος Δρυμπέτας του Ιωάννη
  3. Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης του Παναγιώτη
  4. Γεωργία Βοτσαρίδου του Χρήστου
  5. Αθανάσιος Γ. Πρόιος του Γεωργίου
  6. Ευαγγελία Μηντζιώρη του Φωτίου
  7. Δημήτριος Παπαδόπουλος του Γεωργίου
  8. Πασχαλίνα Γούτα του Βασιλείου
  9. Στυλιανή (Λιάνα) Αλεξανδρή του Δημητρίου

H νέα Επιτροπή Ελέγχου έχει ως εξής:

  • Απόστολος Χρυσοστομίδης του Αχιλλέως
  • Παναγιώτης Βοτσαρίδης του Ιωάννη
  • Δημήτριος Δημαρέλης του Χρήστου

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε δεξίωση στον υπαίθριο χώρο του Κτήματος τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην από 16.06.2021 Τακτική Γενική Συνέλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εταιρίας www.interlife.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr