NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η 32χρονη επικρίτρια του Big Tech που αναλαμβάνει πρόεδρος της FTC

Η 32χρονη επικρίτρια του Big Tech που αναλαμβάνει πρόεδρος της FTC
Φωτογραφία: New America
17_06_2021 | 14:07 17_06_2021 | 14:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Η 32χρονη Lina Khan ορκίστηκε ως Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), μετά από επιλογή του Αμερικανού Προέδρου, Joe Biden, για μια θητεία που λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου 2024.

«Είναι τεράστια τιμή που επιλέχθηκα από τον Πρόεδρο Biden για να ηγηθώ της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου», δήλωσε η ίδια. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για την προστασία του κοινού από την εταιρική κατάχρηση».

Πριν γίνει πρόεδρος της FTC, η Khan ήταν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής στη Νομική Σχολή της Κολούμπια. Προηγουμένως διετέλεσε σύμβουλος στην Υποεπιτροπή Αντιμονοπωλιακού, Εμπορικού και Διοικητικού Δικαίου της Κοινοβουλευτικής Δικαστικής Επιτροπής των ΗΠΑ, νομικός σύμβουλος του Επιτρόπου της FTC Rohit Chopra και νομική διευθύντρια στο Ινστιτούτο Open Markets.

Στο νέο της ρόλο, η Khan θα ηγηθεί προσπαθειών για τη ρύθμιση εταιρειών όπως οι Amazon, Facebook, Google και Apple. Η ίδια είπε σε επιτροπή της Γερουσίας τον Απρίλιο ότι ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για να κυριαρχήσουν σε νέες αγορές.

Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως μια νίκη για προοδευτικούς ακτιβιστές που θέλουν ο Biden να ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή ενάντια σε μεγάλες εταιρείες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr