NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Χτύπημα στο Bitcoin: Η Κίνα καλεί τις τράπεζες να σταματήσουν να το υποστηρίζουν

Χτύπημα στο Bitcoin: Η Κίνα καλεί τις τράπεζες να σταματήσουν να το υποστηρίζουν

Η Κίνα προχώρησε σε επέκταση της πολιτικής κατά των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας σε τράπεζες και πλατφόρμες πληρωμών να σταματήσουν να υποστηρίζουν συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα.

Η εξέλιξη ακολουθεί μια διαταγή την Παρασκευή, για τερματισμό των δραστηριοτήτων εξόρυξης Bitcoin στην επαρχία Sichuan.

Τη Δευτέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC), δήλωσε ότι κάλεσε αρκετές μεγάλες τράπεζες και εταιρείες πληρωμών να λάβουν αυστηρότερα μέτρα σχετικά με το εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Οι τράπεζες κλήθηκαν να μην παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες όπως διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, τόνισε η PBOC.

Ο τρίτος μεγαλύτερος δανειστής της Κίνας, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας, ανέφερε ότι ακολουθεί την καθοδήγηση της PBOC και θα διεξάγει τη δέουσα επιμέλεια ώστε οι πελάτες της να βάλουν τέλος σε παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και συναλλαγές.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Κίνας τόνισε, επίσης, ότι δεν θα διευκολύνει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η κινεζική πλατφόρμα πληρωμών Alipay, η οποία ανήκει στον κολοσσό των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών, το Ant Group, ανέφερε ότι θα δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης για τον εντοπισμό παράνομων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Η Κίνα αντιπροσώπευε περίπου το 65% της παγκόσμιας παραγωγής Bitcoin πέρυσι, με την επαρχία Sichuan να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό της, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr