NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon καταστρέφει εκατομμύρια προϊόντα από το αδιάθετο απόθεμα της

Η Amazon καταστρέφει εκατομμύρια προϊόντα από το αδιάθετο απόθεμα της
22_06_2021 | 11:59 22_06_2021 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Όπως αποκάλυψε το ITV, η Amazon καταστρέφει εκατομμύρια αντικείμενα αδιάθετου αποθέματος κάθε χρόνο, προϊόντα που είναι συχνά καινούργια και αχρησιμοποίητα.

Το ρεπορτάζ εντόπισε στοίβες κουτιών με την ένδειξη «προς καταστροφή» που ήταν γεμάτες με ηλεκτρονικά είδη, κοσμήματα, βιβλία και άλλα νέα ή ελαφρώς χρησιμοποιημένα αντικείμενα σε μια «ζώνη καταστροφής» μιας αποθήκης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο εντόπισε την πρακτική στο κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών του Dunfermline στη Σκωτία. Λέει ότι παρακολούθησε ορισμένα από τα προϊόντα να φτάνουν σε κέντρα ανακύκλωσης και σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Περίπου 124.000 είδη στο Dunfermline χαρακτηρίστηκαν προς «καταστροφή» κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Απρίλιο, σύμφωνα με ένα εσωτερικό έγγραφο. Μόνο 28.000 αντικείμενα διατέθηκαν για δωρεές κατά την ίδια περίοδο.

Περίπου τα μισά από τα πράγματα που απορρίπτονται έχουν επιστραφεί από πελάτες, όπως είπε ένας πρώην υπάλληλος της Amazon στο ITV. Ενώ τα άλλα μισά «δεν έχουν ανοιχθεί και εξακολουθούν να βρίσκονται στο περιτύλιγμα».

Πολλοί πωλητές πληρώνουν για να διατηρήσουν το απόθεμά τους στις αποθήκες της Amazon. Αν όμως τα προϊόντα τους δεν διατεθούν, μπορεί να είναι πιο οικονομικό απλώς να πεταχτούν αντί να μείνουν στο ράφι.

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, το ισοδύναμο ενός φορτηγού εμπορευμάτων την εβδομάδα ταξινομήθηκε για καταστροφή σε μια άλλη αποθήκη στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα της περιβαλλοντικής ομάδας Greenpeace φέτος. Και το 2018, η Amazon κατέστρεψε περισσότερα από 3 εκατομμύρια κιλά προϊόντων στη Γαλλία, σύμφωνα με γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr