NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Hyundai εξαγοράζει την κατασκευάστρια του πασίγνωστου ρομπότ - σκύλου

Η Hyundai εξαγοράζει την κατασκευάστρια του πασίγνωστου ρομπότ - σκύλου

Η Hyundai Motor Group ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Boston Dynamics από την ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας Softbank.

Γνωστότερη για το εντυπωσιακό ρομποτικό σκύλο, τον Spot, η Boston Dynamics θα συνεργαστεί τώρα με την αυτοκινητοβιομηχανία σε τεχνολογίες που προωθούν την κινητικότητα.

Οι καινοτομίες της εταιρείας τράβηξαν το ενδιαφέρον του Hyundai Motor Group, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε συνομιλίες πέρυσι με την Softbank για να αγοράσει την κατασκευάστρια.

Η συμφωνία έχει πλέον γίνει επίσημη και εκτιμά την Boston Dynamics στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Hyundai να κατέχει πλέον το 80% των μετοχών και να αφήνει τη Softbank με το υπόλοιπο 20%.

Η Hyundai το περιγράφει αυτό ως άλλο ένα βήμα στη μετατροπή της σε «Smart Mobility Solution Provider», για να ακολουθήσει τις άλλες επενδύσεις της σε αυτόνομη οδήγηση, AI, αεροσκάφη και ρομποτική.

Οι δύο θα συνεργαστούν σε ρομπότ για ευρείες εφαρμογές, από την εφοδιαστική έως την κατασκευή, ενώ θα συνεχίσουν επίσης να επεκτείνουν τη σειρά της Boston Dynamic.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr