NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σουηδικό δικαστήριο επικυρώνει την απαγόρευση πώλησης εξοπλισμού 5G από την Huawei

Σουηδικό δικαστήριο επικυρώνει την απαγόρευση πώλησης εξοπλισμού 5G από την Huawei

Σουηδικό δικαστήριο επικύρωσε την απαγόρευση εναντίον της Huawei, όσον αφορά στην πώληση 5G εξοπλισμού στην χώρα, βάζοντας τέλος στις ελπίδες της κινεζικής εταιρείας.

Τον Οκτώβριο, η σουηδική ρυθμιστική εταιρεία τηλεπικοινωνιών PTS απαγόρευσε στην Huawei να προμηθεύει εξοπλισμό 5G σε σουηδικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, λόγω ανησυχιών που προέκυψαν από την υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας, SAPO, απόφαση που η κινεζική εταιρεία αμφισβήτησε στο δικαστήριο.

«Η ασφάλεια της Σουηδίας έχει μεγάλη σημασία και το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι μόνο η υπηρεσία ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν από κοινού μια συνολική εικόνα σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας και την απειλή για τη Σουηδία», ανέφερε το δικαστήριο.

Η Huawei είπε ότι εξετάζει τις επιλογές της. «Δεν είναι μη αναμενόμενο, με βάση το γεγονός ότι το δικαστήριο οδηγεί τα συμπεράσματά του με βάση τις υποθέσεις της SAPO», δήλωσε στο Reuters ο Kenneth Fredriksen, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Huawei, Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης και Σκανδιναβικής Περιφέρειας. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να είμαστε στη σουηδική αγορά».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εντείνουν τους ελέγχους σε κινεζικές εταιρείες που κατασκευάζουν δίκτυα 5G μετά από διπλωματική πίεση από την Ουάσιγκτον, η οποία ισχυρίζεται ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία. Η Huawei αρνήθηκε επανειλημμένα ότι αποτελεί κίνδυνο εθνικής ασφάλειας.

Η Ρουμανία ήταν η τελευταία χώρα που στην ουσία εμπόδισε την Κίνα και την Huawei να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων 5G της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr