NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο και τελευταίο digital event του IMC 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο και τελευταίο digital event του IMC 2021
23_06_2021 | 14:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κοινωνία

Μια συζήτηση που επικεντρώθηκε σε ένα ξεχωριστό και επίκαιρο θέμα: Οι ομάδες που χαρακτηρίζονται από ποικιλότητα και διαφορετικότητα είναι πιο δημιουργικές και εν τέλει πιο αποδοτικές; Ποιος ο ρόλος τους στην Κοινωνία και τη Βιωσιμότητα.

Με ερωτήματα σαν αυτά, η Αφροδίτη Στάθη, Head of ESG/Strategy,Blossom Advanced Communications προθέρμανε τη συζήτηση και οδήγησε τους καταξιωμένους καλεσμένους Έλσα Σταθοπούλου, Communication & Fundraising Director, SOS Children's Villages, Ιάκωβος Καργαρώτος, Vice Chairman, Papastratos SA, Τέτη Κανελλοπούλου, CEO, V+O Greece σε δημιουργικές παραδοχές για τη δυναμική της ποικιλομορφίας στις ομάδες και τη σκέψη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ενδοσκοπική ερώτηση «Τι θα κάνατε αν γυρνούσατε 1,5 χρόνο πίσω». Ο κ. Καργαρώτος μοιράστηκε την ανάγκη για περισσότερη ισορροπία στις ανισοβαρείς σχέσεις αλλα και τη διαπίστωση ότι οι ομάδες ήρθαν πιο κοντά και έγιναν πιο αποτελεσματικές απέναντι στις απαιτητικές εξελίξεις. Η κ. Σταθοπούλου εντόπισε ανάδειξη μιας βασικής ανάγκης: Την οριοθέτηση του χρόνο. «Χρειάζεται μια καινούρια διάσταση στο τι σημαίνει όρια».

Στο «Τι μας βοηθά να είμαστε δημιουργικοί» η κ. Κανελλοπούλου τόνισε τη σημασία των σωστών ερεθισμάτων αλλά και των φίλτρων που τα προσλαμβάνουμε και η κα Σταθοπούλου ανέδειξε το πόσο επωφελή μπορεί να είναι η αντιγραφή μιας καλής πρακτικής.

Ο κ. Καργαρώτος στην ερώτηση του τι κάνει μια ομάδα δυνατή είπε «Η συμπεριληπτική ενσωμάτωση νέων ατόμων σε μία ομάδα οδήγησε την Papastratos σε ένα μοντέλο που βασίζεται σε projects, στη δοκιμή νέων πραγμάτων και στις μικρές ελεγχόμενες αποτυχίες ώστε να μπορεί μια ομάδα να ρέει προς την επιτυχία».

Τι ρόλο παίζει η έννοια του ρίσκου στις ομάδες και τη χημεία τους, πως συνδέεται η ποικιλομορφία στη σκέψη με την βιωσιμότητα στην κοινωνία, ήταν κάποια από τα ερωτήματα τα οποία οδήγησαν στα παρακάτω βασικά συμπεράσματα:

  • Η ποικιλομορφία στις ομάδες βοηθά τις εταιρείες να πάνε μπροστά, αλλά η διαφορετικότητα δεν έγκειται μόνο στην αναλογία ανδρών γυναικών, έχει ένα μεγαλύτερο εύρος (Ιάκωβος Καργαρώτος)
  • Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε το ειλικρινές feedback το οποίο πρέπει να είναι rational & emotional (Τέτη Κανελλοπούλου)
  • Δεν είναι γόνιμο να προσλαμβάνουμε mini me’s (Τετη Κανελλοπουλου)
  • Οι εταιρείες πρέπει να επιστρέφουν πράγματα στην κοινωνία για να μπορούν να κάνουν recruit καλύτερους εργαζόμενους (Ιάκωβος Καργαρώτος)
  • Η ποικιλομορφία στη σκέψη μας βοηθά να συνομιλούμε με παγκόσμιους οργανισμούς. Συνδεόμαστε ο ένας με τον άλλο. Η ευημερία μια κοινωνίας επηρεάζει την ευημερία της άλλης. Πρέπει να γίνουμε παγκόσμιοι πολίτες (Έλσα Σταθοπούλου)

Παρακολουθήστε το 3ο και τελευταίο digital event στο λινκ: www.imc21.gr/page/1826002/past-events

«Τα digital events του IMC by IAB Hellas παρακολούθησαν πάνω από 2000 θεατές, με μέσο όρο παρακολούθησης τα 20 λεπτά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr