NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Φιλανδία, η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, αναζητά ταλέντο από το εξωτερικό

Η Φιλανδία, η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, αναζητά ταλέντο από το εξωτερικό

Η Φιλανδία κατατάχθηκε ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου από τον ΟΗΕ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα δημογραφικό πρόβλημα - περίπου το 39 τοις εκατό του συρρικνούμενου εργατικού δυναμικού της είναι άνω των 65 ετών.

«Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι χρειαζόμαστε έναν θεαματικό αριθμό ανθρώπων να έρθουν στη χώρα», δήλωσε στο AFP ο recruiter Saku Tihverainen από την Talented Solutions.

Η Φινλανδία εξασφάλισε την αναγνώρισή της ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου βάσει διεθνών ερευνών. Η χώρα έχει επίσης υψηλή βαθμολογία στην ποιότητα ζωής, την ελευθερία και την ισότητα των φύλων, την έλλειψη εγκληματικότητας και τη ρύπανση.

Ωστόσο, είναι επίσης γνωστή για το υψηλό κόστος ζωής, τους κρύους και σκοτεινούς χειμώνες και τη διαβόητα δύσκολη γλώσσα. Την ίδια στιγμή, αρκετοί αλλοδαποί διαμαρτύρονται για γενική απροθυμία αναγνώρισης προσόντων και προκατάληψη εναντίον μη Φινλανδών υποψηφίων.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η φιλανδική κυβέρνηση παρουσίασε το πρόγραμμα «Talent Boost» πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό στοχεύει στην προσέλκυση διεθνών ταλέντων στη Φινλανδία και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης της χώρας παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα «Talent Boost» αναζητά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από την Ισπανία, μεταλλουργούς από τη Σλοβακία, και ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής και της ναυτιλίας από τη Ρωσία, την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

«Το πρόγραμμα Talent Boost θα ενθαρρύνει τη συζήτηση για το άνοιγμα της φινλανδικής αγοράς εργασίας. Οι στάσεις στο χώρο εργασίας, οι διακρίσεις και η έλλειψη ποικιλομορφίας επηρεάζουν την προθυμία διεθνών ειδικών να παραμείνουν και να βρουν απασχόληση στη Φινλανδία και επηρεάζουν, επίσης, τη γενική ελκυστικότητα της Φινλανδίας στα μάτια τους», αναφέρει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Απασχόλησης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr