NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Επενδύσεις 43,8 δισ. έχουν ήδη προσελκύσει οι ευρωπαϊκές startups το 2021

Επενδύσεις 43,8 δισ. έχουν ήδη προσελκύσει οι ευρωπαϊκές startups το 2021

Ο τεχνολογικός τομέας της Ευρώπης έχει ήδη προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις venture capital φέτος από ό, τι σε ολόκληρο το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το CNBC.

Οι ευρωπαϊκές startups έχουν συγκεντρώσει 43,8 δισεκατομμύρια ευρώ στους πρώτους έξι μήνες του 2021, ξεπερνώντας εύκολα το ρεκόρ των 38,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του το 2020.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής είναι περίπου το μισό του αριθμού που συμφωνήθηκε το 2020. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 2.700 γύροι χρηματοδότησης το 2021, έναντι 5.200 πέρυσι.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας συγκεντρώνουν πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά ανά επένδυση από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, αψηφώντας την οικονομική αβεβαιότητα της πανδημίας του κοροναϊού, η οποία παρείχε μεγάλη ώθηση στις διαδικτυακές υπηρεσίες.

Σημειώνεται πως, καθώς ο αριθμός των νεοσύστατων επιχειρήσεων του 1 δισ. συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη, ο αριθμός των exit αυξάνεται επίσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr