NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Audi θα βάλει τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2033

Η Audi θα βάλει τέλος στους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2033

Η Audi θα καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2033, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Markus Duesmann.

Ο Duesmann, που κάποτε είπε ότι οι προσπάθειες της εταιρείας γύρω από τους κινητήρες εσωτερικές καύσης ήταν «μακριά από νεκρές», έχει πλέον υιοθετήσει μια προσέγγιση που θα ακολουθήσει πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν θέσει στόχους για να σταματήσουν να παράγουν οχήματα με κινητήρα καύσης.

Ο Duesmann είπε ότι «η Audi είναι έτοιμη να κάνει την αποφασιστική και ισχυρή της μετάβαση στην εποχή των ηλεκτρικών», αποδεχόμενη τελικά την πρόκληση της απόρριψης των κινητήρων καύσης. Η Audi, μια γερμανική εταιρεία, που ανήκει στο Volkswagen Auto Group, διέθεσε το e-tron και το Q2L SUV για την ισχυρή κινεζική αγορά EV.

Από το 2026, η Audi θα διαθέτει στην παγκόσμια αγορά νέα μοντέλα που θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, δίνοντας στην εταιρεία ένα ξεκίνημα για «στρατηγική αναπροσαρμογή». Αυτός ο στόχος θα ακολουθηθεί έπειτα από τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης, κάτι που θα ολοκληρωθεί το 2033.

Αυτοί οι παράγοντες θα οδηγήσουν τελικά την Audi να αποτελεί μια αυτοκινητοβιομηχανία μηδενικών εκπομπών έως το 2050, το αργότερο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr