NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Προχωρά η νομοθεσία για τον περιορισμό της δύναμης των τεχνολογικών κολοσσών

ΗΠΑ: Προχωρά η νομοθεσία για τον περιορισμό της δύναμης των τεχνολογικών κολοσσών

Μια αμερικανική επιτροπή ενέκρινε εκτεταμένη νομοθεσία για τον περιορισμό της κυριαρχίας των τεχνολογικών γιγάντων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Google και Facebook.

Στο επίκεντρο του πακέτου βρίσκεται ένα μέτρο που απαγορεύει στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να ευνοούν τα δικά τους προϊόντα σε μια σειρά περιστάσεων, στις πλατφόρμες τους.

Γνωστή ως American Choice and Innovation Online Act, η νομοθεσία θα απαγορεύει στις μεγάλες πλατφόρμες να συμμετέχουν σε συμπεριφορές που ωφελούν τα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες ή μειονεκτούν άλλους χρήστες ή κάνουν διακρίσεις μεταξύ παρόμοιων επιχειρηματικών χρηστών.

Ένα άλλο μέτρο απαιτεί από τις πλατφόρμες να διευκολύνουν τους χρήστες στο να μεταφέρουν τα δεδομένα τους σε άλλες, ακόμη και να επικοινωνούν με χρήστες σε άλλες πλατφόρμες. Το νομοσχέδιο - γνωστό ως Augmenting Compatibility and Competition by Enabling Service Switching, or Access, Act - θα δώσει στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εκτεταμένες εξουσίες για να θέσει εξατομικευμένα πρότυπα για τους τεχνολογικούς γίγαντες.

Τα νομοσχέδια πρέπει τώρα να περάσουν από το σώμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου το χρονοδιάγραμμα παραμένει ασαφές. Το πακέτο θα επηρεάσει μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google, Facebook, Apple και Amazon.

Η συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Δικαστικής Επιτροπής ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι την Πέμπτη, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι - και ορισμένοι Δημοκρατικοί - εξέφρασαν ανησυχίες και προέκυψαν τροπολογίες.

Συνολικά, τα νομοσχέδια αντιπροσωπεύουν την αρχή μιας προσπάθειας στο Κογκρέσο να αναθεωρήσουν την αντιμονοπωλιακή επιβολή μεταξύ των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, ενημερώνοντας νόμους που λένε ότι έχουν μείνει πίσω.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr