NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στον έλεγχο της E-Mart η δραστηριότητα της ebay στη Νότια Κορέα

Στον έλεγχο της E-Mart η δραστηριότητα της ebay στη Νότια Κορέα
25_06_2021 | 16:07 25_06_2021 | 16:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

​Η νοτιοκορεατική retail εταιρεία E-Mart, που ανήκει στο Shinsegae Group, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποκτήσει μερίδιο 80% στην νοτιοκορεατική θυγατρική της eBay, έναντι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με αναλυτές, με τη συμφωνία, ο γίγαντας της λιανικής Shinsegae δέχεται μια ισχυρή ώθηση στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κορέας, όπου έχει μείνει πίσω από ανταγωνιστές όπως η Coupang, ενώ η eBay Korea κερδίζει έναν ισχυρό υποστηρικτή μετά από χρόνια ανεπαρκούς απόδοσης.

Η eBay θα διατηρήσει το 20% της συμμετοχής της στην κορεατική επιχείρηση, της οποίας η αξία είναι περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, υπό την επιφύλαξη κανονιστικών εγκρίσεων.

Η eBay Korea, η οποία ήταν ο κορυφαίος παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα έως το 2015, είδε την ανάπτυξη των συναλλαγών να επιβραδύνεται από το 2016, λόγω του ανταγωνισμού από την Coupang.

Αν και ο ρυθμός αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου της Νότιας Κορέας έφτασε το 41% μεταξύ 2018 και 2020, ο εκτιμώμενος ρυθμός αύξησης των συναλλαγών της eBay Korea ήταν περίπου 4%, σύμφωνα με τους αναλυτές της Samsung Securities.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr