NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Advent εξαγοράζει τον τομέα κυψελών καυσίμου του Fischer Group

Η Advent εξαγοράζει τον τομέα κυψελών καυσίμου του Fischer Group

​Η Advent Technologies Holdings, μια εταιρεία που ξεκίνησε από την Πάτρα το 2005, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση των δραστηριοτήτων κυψελών καυσίμου του fischer Group, με συνολικό τίμημα, σε μετρητά και μετοχές, 52 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν το Serenergy A / S, που εδρεύει στο Aalborg της Δανίας, και την fischer eco solutions GmbH με έδρα το Achern της Γερμανίας.

Η SerEnergy αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή κυψελών καυσίμου HT-PEM, με χιλιάδες συστήματα να αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της 15χρονης λειτουργίας της. Η εταιρεία απασχολεί 75 άτομα σε έρευνα και ανάπτυξη, παραγωγή, συναρμολόγηση και πωλήσεις. Η SerEnergy λειτουργεί εγκαταστάσεις στο Άαλμποργκ της Δανίας (55 εργαζόμενοι) και στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες (20 εργαζόμενοι).

Το FES παρέχει παρέχει υπηρεσίες συναρμολόγησης και δοκιμών κυψελών καυσίμου, καθώς και παραγωγή κρίσιμων στοιχείων κυψελών καυσίμου. Η FES εκμεταλλεύεται μια εγκατάσταση στην πανεπιστημιούπολη του fischer Group στο Achern της Γερμανίας και αυτή η εγκατάσταση θα εκμισθωθεί στην Advent μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. Και οι 17 υπάλληλοι της FES και όλοι οι υπάλληλοι της SerEnergy στη Δανία και τις Φιλιππίνες θα ενταχθούν στην Advent.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι στην Advent που καταλήξαμε σε συμφωνία με την οικογένεια Fischer, η οποία φέρνει μερικούς από τους κορυφαίους προμηθευτές κυψελών καυσίμου στον κόσμο στην εταιρεία μας και θα συμβάλει στην επιχειρηματική μας δυναμική», δήλωσε ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies Holdings, Inc.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τις ομάδες SerEnergy και FES τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εργαζόμαστε για το κλείσιμο της συναλλαγής. Η συναλλαγή αναμένεται να επιταχύνει την εφαρμογή του επιχειρηματικού μας σχεδίου και να επεκτείνει την αυξανόμενη βάση εσόδων της Advent. Μαζί, θα παρέχουμε μια πλατφόρμα για την κάλυψη της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης εναλλακτικής ισχύος σε όλο τον κόσμο.

Σε συνδυασμό με την προηγουμένως ολοκληρωμένη εξαγορά UltraCell, καθιστά την Advent παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή συστημάτων κυψελών καυσίμου. Με το κλείσιμο, θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη στρατηγική επένδυση και τη στρατηγική μας για την ένταξη των ομάδων SerEnergy και FES στην ευρύτερη οικογένεια της Advent».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr