NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ιστορικό ορόσημο: Η μισή ανθρωπότητα διαθέτει πλέον τουλάχιστον ένα smartphone

Ιστορικό ορόσημο: Η μισή ανθρωπότητα διαθέτει πλέον τουλάχιστον ένα smartphone

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Strategy Analytics, ο μισός πληθυσμός του κόσμου διαθέτει πλέον τουλάχιστον ένα smartphone.

Περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν smartphone σήμερα. Χρειάστηκαν 27 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το ιστορικό ορόσημο.

Ο Yiwen Wu, Ανώτερος Αναλυτής της Strategy Analytics, δήλωσε: «Υπολογίζουμε ότι η παγκόσμια βάση χρηστών smartphone έχει αυξηθεί δραματικά από μόλις 30 χιλιάδες άτομα το 1994 σε 1 δισεκατομμύριο το 2012 και 3,95 δισεκατομμύρια τον Ιούνιο του 2021.

Με περίπου 7,90 δισεκατομμύρια συνολικά στον πλανήτη τον Ιούνιο του 2021, αυτό σημαίνει ότι το 50% ολόκληρου του κόσμου διαθέτει πλέον smartphone. Χρειάστηκαν 27 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το ιστορικό ορόσημο».

Η Linda Sui, Senior Director της Strategy Analytics, πρόσθεσε: «Το πρώτο σύγχρονο smartphone στον κόσμο, το IBM Simon, κυκλοφόρησε εμπορικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994. Ακολούθησαν και άλλα διάσημα μοντέλα, όπως το Nokia 9110 Communicator το 1998 και το Ericsson R380 για την Ευρώπη το 2000. Το iPhone της Apple διέδωσε τα smartphone το 2007, ενώ το Google Android εκδημοκράτισε το smartphone με μια προσιτή πλατφόρμα λογισμικού από το 2008».

Ο Neil Mawston, Εκτελεστικός Διευθυντής της Strategy Analytics, πρόσθεσε: «Η μισή ανθρωπότητα διαθέτει πλέον ένα smartphone. Το smartphone είναι ο πιο επιτυχημένος υπολογιστής όλων των εποχών. Σήμερα χρησιμοποιούνται από 4 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, από την αστική Καλιφόρνια έως την προαστιακή Κίνα και την αγροτική Αφρική.

Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι λατρεύουν την ευκολία, τη χρησιμότητα και την ασφάλεια του να έχουν έναν συνδεδεμένο υπολογιστή στην τσέπη τους. Τα smartphone έχουν γίνει ένα βασικό καθημερινό εργαλείο. Προβλέπουμε ότι 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιούν smartphone παγκοσμίως μέχρι το 2030».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr