NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τι «ψάχνει» η αμερικανική F5 στις ελληνικές startups - Τι ετοιμάζει η Pylones Hellas

Τι «ψάχνει» η αμερικανική F5 στις ελληνικές startups - Τι ετοιμάζει η Pylones Hellas
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Διογένους [πάνω αριστερά], Εμμανουήλ Νέτος [κάτω αριστερά], Aran Erel [κάτω δεξιά]

​Δύο ειδήσεις «κρατάμε» από τη διαδικτυακή συνάντηση με δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν, πριν από μερικές ώρες, οι F5 και Pylones Hellas, με αφορμή τα 20 χρόνια της συνεργασίας τους: το ότι η πρώτη «βλέπει» την ελληνική startup σκηνή στο πλαίσιο των εξαγορών που πραγματοποιεί, αλλά και ότι η δεύτερη ενδιαφέρεται για συνεργασίες - ενώ έχει ήδη μια «στα σκαριά».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος της Pylones Hellas, μετά από ερώτηση του epixeiro.gr, η εταιρεία διαθέτει ένα δεκαετές αναπτυξιακά πλάνο, «από το οποίο οι εξαγορές και συγχωνεύσεις δεν μπορούν να λείπουν, δηλαδή είναι κάτι που σίγουρα μας ενδιαφέρει». «Μας ενδιαφέρουν οι εξαγορές, μας ενδιαφέρουν πολύ και οι συνεργασίες και είναι κάτι που επιδιώκουμε. Θεωρούμε ότι στο σημερινό επιχειρείν δεν είναι απαραίτητα αναγκαίο να γίνει μια εξαγορά ή συγχώνευση, μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτες στρατηγικές εμπορικές συνεργασίες, για να δώσει η μια εταιρεία στην άλλη κάποιες δυνατότητες», με στόχο τη διεκδίκηση έργων.

Ο ίδιος σύγκρινε αυτές τις συνεργασίες με εκείνες που πραγματοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, «όπου βλέπουμε την έννοια της κοινοπραξίας, που είναι για ένα έργο συγκεκριμένο και μετά η κάθε εταιρεία έχει τη δική της δραστηριότητα, ανεξάρτητη. Οι εξαγορές είναι ένα πράγμα, οι συγχωνεύσεις είναι κάτι πιο δύσκολο, και πολλές φορές δεν έχουν αίσιο τέλος». Αυτές οι συνεργασίες «αρέσουν» ιδιαίτερα στην Pylones Hellas «και το κυνηγάμε αυτήν την εποχή». Μάλιστα, ανέφερε πως υπάρχουν «στα σκαριά» κάποιες τέτοιες, όπως με μια εταιρεία στο software. Για αυτήν την συμφωνία -που δεν προβλέπει μετοχική συμμετοχή- αναμένονται περισσότερα μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες.

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Εμμανουήλ Νέτο, Διευθύνων Σύμβουλο της Pylones Hellas, για το θέμα της κυβερνοασφάλειας, δήλωσε πως «βλέπουμε πολύ μεγάλα άλματα και στις "ορέξεις" της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και της περιφέρειας, σε έργα που έχουν σχέση με την κυβερνοασφάλεια. Τα άλματα που έκανε το κράτος τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τεράστια, η ζήτηση των πολιτών για υπηρεσίες ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Επομένως, ναι, βλέπουμε και μεγάλη ανάγκη ώστε να υπάρχει μια κυβερνητική πολιτική, οργάνωση και υποσυστήματα σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικού κράτους αλλά και άμυνας. Αυτά δύο, από ότι βλέπουμε στο εξωτερικό, συνδέονται πλέον».

Και μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Νέτο, «βλέπουμε να υπάρχει και πάρα πολύ μεγάλη συνεργασία -ή επιδιώκεται να υπάρχει πολύ μεγάλη συνεργασία- μεταξύ των κρατών - μελών, ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με την κυβερνοασφάλεια» Ο CEO της Pylones Hellas υπογράμμισε πως οι υποδομές έχουν να παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο, σε αυτούς τους δύο κλάδους [πολιτικού κράτους αλλά και άμυνας]», αναμένοντας πως «στο μέλλον θα έχουμε ουσιαστικά αρκετές συμμετοχές σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, όπου θα κατέβουμε για να διεκδικήσουμε κι εμείς μερίδιο».

Σε ερώτηση του epixeiro.gr προς τον Aran Erel, Country Manager της F5 σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, σχετικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας για εξαγορές στην Ελλάδα, δήλωσε πως, αυτή τη στιγμή, η F5 μελετά δύο ειδών συνεργασίες με τεχνολογικές εταιρείες, κυρίως startups. «Η πρώτη είναι η κοινή ανάπτυξη go-to markets με υπάρχουσες startups. Εάν μια startup έχει μια ενδιαφέρουσα λύση και ταιριάζει με τις δραστηριότητες της F5, τότε μπορούμε να δούμε την ανάπτυξη μιας πιθανής συνεργασίας. Και το κάνουμε αυτό με ένα σημαντικό αριθμό εταιρειών, κυρίως startups, που γίνονται μέρος του οικοσυστήματος μας».

Ο δεύτερος αφορά σε εξαγορές, βάσει και του M&A fund που διαθέτει η F5. Μέσω αυτού, άλλωστε, εξαγοράστηκαν πρόσφατα οι Volterra, Shape Security και NGINX, συμφωνίες που, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, έφτασαν σε ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η F5 βλέπει πάντα την αγορά και αναζητά νέες εξαγορές και νομίζω πως η ελληνική αγορά έχει πολλές startups που μπορεί να είναι ενδιαφέρουσες. Είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε, για να δούμε αν ο τομέας του cyber των ελληνικών startup είναι ανεπτυγμένος και σίγουρα μπορεί να είναι κάτι που η F5 μπορεί να δει στο μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, παράλληλα, πως ενδιαφέρον έχουν και οι τομείς των management, automation, αλλά και ειδικοί τομείς στις τηλεπικοινωνίες.

Η Pylones Hellas, o πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με μακρά παρουσία 23 και πλέον ετών σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κλείνει φέτος 20 χρόνια συνεργασίας με την F5, ηγέτιδα στον τομέα του multi-cloud application security & delivery.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr