NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

GReco-Island: Vodafone επενδύει στρατηγικά στη Χάλκη και φέρνει τεχνολογίες 5G και IoT

GReco-Island: Vodafone επενδύει στρατηγικά στη Χάλκη και φέρνει τεχνολογίες 5G και IoT

Με αφορμή την συνυπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για το έργο «Χάλκη, Πράσινο - Έξυπνο Νησί» από τη Vodafone Ελλάδας, η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδας, Μαρία Σκάγκου δήλωσε «Με μεγάλη χαρά και πίστη στις αρχές της βιωσιμότητας, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στον στόχο αυτό, η Vodafone ανέλαβε να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τηλεπικοινωνιακής και τεχνολογικής αναμόρφωσης της Χάλκης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Vodafone υλοποιεί μια επένδυση στρατηγικής σημασίας για το νησί, η οποία περιλαμβάνει τη σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων συνδεσιμότητας μέσω υποδομών 5G και την εγκατάσταση και συντήρηση εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης – WiFi.

Στόχος μας είναι να καταδείξουμε πώς η συνδεσιμότητα του νησιού μέσω δικτύων επόμενης γενιάς μπορεί να συνεισφέρει στην δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος, ενισχύοντας περαιτέρω την τοπική οικονομία.

Παράλληλα, η Vodafone έχει αναλάβει την ανάπτυξη μίας σειράς “έξυπνων” IoT εφαρμογών και λύσεων που θα εξυπηρετήσουν, για παράδειγμα, την παρακολούθηση και διαχείριση του στόλου οχημάτων του Δήμου Χάλκης σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.

Τέλος, έχουμε επιλέξει να συνεισφέρουμε και στην ευρύτερη τεχνολογική αναβάθμιση της κοινωνίας της Χάλκης, μέσω ενός πρότυπου προγράμματος διάχυσης των STEM επιστημών στους μαθητές του νησιού, αλλά και την ενίσχυση της προσβασιμότητας των κατοίκων της Χάλκης σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, μέσω του προγράμματος Τηλεϊατρικής που προτίθεται να φέρει στην Χάλκη το Ίδρυμα Vodafone».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr