NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι hackers ζητούν λύτρα 70 εκατομμυρίων, μετά από παγκόσμια κυβερνοεπίθεση σε εταιρείες

Οι hackers ζητούν λύτρα 70 εκατομμυρίων, μετά από παγκόσμια κυβερνοεπίθεση σε εταιρείες

Hacker που φέρονται να βρίσκονται πίσω από κυβερνοεπίθεση που επηρέασε εκατοντάδες εταιρείες ανά τον κόσμο ζήτησαν 70 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση των δεδομένων που κρατούν, σύμφωνα με δημοσίευση σε ιστοσελίδα στον dark web.

Η απαίτηση δημοσιεύτηκε σε ένα blog που χρησιμοποιείται συνήθως από τη συμμορία REvil cybercrime, μια ομάδα που συνδέεται με τη Ρωσία και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο παραγωγικών ομάδων αυτού του τύπου στον κυβερνοχώρο.

Η επίθεση ransomware της REvil, την οποία εκτέλεσε την Παρασκευή, αναφέρεται πως ήταν από τις μεγαλύτερες σε μια σειρά τέτοιων συμβάντων.

Η συμμορία εισέβαλε στην Kaseya, μια εταιρεία πληροφορικής με έδρα το Μαϊάμι, και χρησιμοποίησε την πρόσβασή της για να παραβιάσει ορισμένους από τους πελάτες της, προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση που παρέλυσε γρήγορα τους υπολογιστές εκατοντάδων εταιρειών παγκοσμίως.

Εταιρείες σε περίπου δώδεκα διαφορετικές χώρες επηρεάστηκαν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι επικοινωνεί με τα θύματα της επίθεσης ώστε «να παράσχει βοήθεια βάσει αξιολόγησης εθνικού κινδύνου».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr