NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το NN Group αποκτά την MetLife σε Πολωνία και Ελλάδα έναντι 584 εκατ. ευρώ

Το NN Group αποκτά την MetLife σε Πολωνία και Ελλάδα έναντι 584 εκατ. ευρώ

​Το NN Group ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της MetLife στην Πολωνία και την Ελλάδα, έναντι συνολικού ποσού 584 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της NN στην αγορά.

Ο David Knibbe, Διευθύνων Σύμβουλος της NN Group, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «στρατηγικά και οικονομικά, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για την NN να ενισχύσει την αξία και να εδραιώσει τις κορυφαίες θέσεις μας σε αυτές τις αγορές. Έχοντας χτίσει την δραστηριότητα NN στην Ελλάδα από το 1980 και στην Πολωνία από το 1994, γνωρίζουμε και κατανοούμε καλά αυτές τις αγορές. Οι δραστηριότητες της MetLife συνδέονται καλά με τις δικές μας, επιτρέποντας την ομαλή ολοκλήρωση».

«Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών, θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε στην ευημερία τόσο των νέων όσο και των υπαρχόντων πελατών μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περίπου 2,7 εκατομμύρια νέους πελάτες και 450 νέους συναδέλφους στην εταιρεία μας».

Η εξαγορά, όπως αναφέρεται, σχεδόν θα διπλασιάσει τη συνολική πελατειακή βάση της NN στην Πολωνία και την Ελλάδα και θα δημιουργήσει μια ισχυρή πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη.

Στην Ελλάδα, η συναλλαγή θα προσφέρει στην ΝΝ συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 31% σε ζωή και υγεία, και συνολικό μερίδιο αγοράς 18%. Η συναλλαγή περιλαμβάνει ένα δίκτυο περισσότερων από 400 συνδεδεμένων αντιπροσώπων.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr