NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Bezos τέλος από CEO της Amazon - Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι του κολοσσού

Bezos τέλος από CEO της Amazon - Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι του κολοσσού

​Ο Jeff Bezos ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος το σχέδιό του να παραιτηθεί από το ρόλο του ως CEO της Amazon. Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, αποχωρεί επισήμως από τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Andy Jassy, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services, διαδέχεται τον Bezos και αναλαμβάνει τα ηνία μιας εταιρείας αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετάβαση σηματοδοτεί το τέλος στα 27 χρόνια της ηγεσίας του Bezos, που είδε τον γίγαντα λιανικής να εξελίσσεται σε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο. Το 2018, η Amazon έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Microsoft.

Ακόμα και με την αποχώρηση του, ο Bezos παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το Forbes υπολόγισε ότι η καθαρή του αξία είναι περίπου 202 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 1998.

Ο Bezos μεταβαίνει στον νέο του ρόλο ως εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon. Μετά τις 5 Ιουλίου, ωστόσο, θα έχει μειωθεί η συμμετοχή στην εταιρεία, καθώς μετατοπίζει την εστίασή του στις φιλανθρωπικές του οργανώσεις και στην διαστημική εταιρεία του, την Blue Origin, μεταξύ άλλων.

Στις 20 Ιουλίου, ο Bezos πρόκειται να πετάξει στην πρώτη αποστολή του New Shepard, όπου θα συνοδεύεται από τον μικρότερο αδερφό του Mark.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr