NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ακυρώνει τη συμφωνία - μαμούθ των 10 δισ. για το cloud

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ακυρώνει τη συμφωνία - μαμούθ των 10 δισ. για το cloud

​Τον Οκτώβριο του 2019, η Microsoft έλαβε τη σύμβαση JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ομαλά, καθώς η Amazon - μια εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό - υπέβαλε αγωγή τον Νοέμβριο του 2019 για να την αμφισβητήσει.

Στη συνέχεια, το DoD επανεκτίμησε τη σύμβαση, προσκαλώντας νέες προσφορές τον Μάρτιο του 2020, προτού τελικά δηλώσει τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ότι η εταιρεία από το Redmond θα διατηρούσε τη σύμβαση.

Ωστόσο, οι νομικές προκλήσεις συνεχίστηκαν έκτοτε, με τη συμμετοχή της Oracle στον «κατάλογο» των εταιρειών που κατέθεταν τις αντιδράσεις τους.

Πλέον, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει εντελώς τη σύμβαση JEDI, επικαλούμενο «εξελισσόμενες απαιτήσεις, αυξημένη συνομιλία στο cloud και προόδους στον κλάδο». Η σύμβαση JEDI βρέθηκε στο στόχαστρο, από τότε που ανατέθηκε στη Microsoft.

Τώρα, το DoD ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με ένα νέο έργο cloud που ονομάζεται Joint Warfighter Cloud Capability (JWCC), το οποίο καλεί για σύμβαση πολλαπλών cloud / πολλαπλών προμηθευτών.

Σε απάντηση, ο Πρόεδρος της Microsoft για τις Ρυθμιζόμενες Βιομηχανίες των ΗΠΑ, Toni Townes-Whitley, δήλωσε ότι η εταιρεία κατανοεί το σκεπτικό του DoD. Ωστόσο, ο Townes-Whitley ανέφερε επίσης την ανάγκη προσοχής από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, λέγοντας: «Οι 20 μήνες από τότε που το DoD επέλεξε τη Microsoft ως συνεργάτη της JEDI επισημαίνουν ζητήματα που απαιτούν την προσοχή των υπευθύνων χάραξης πολιτικής: όταν μια εταιρεία μπορεί να καθυστερήσει, για χρόνια, κρίσιμες αναβαθμίσεις τεχνολογίας για εκείνους που υπερασπίζονται το έθνος μας, η διαδικασία χρειάζεται μεταρρύθμιση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr