NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γερμανία: Νέος νόμος ανοίγει τις πόρτες για επενδύσεις 350 δισ. σε κρυπτονομίσματα

Γερμανία: Νέος νόμος ανοίγει τις πόρτες για επενδύσεις 350 δισ. σε κρυπτονομίσματα

Η γερμανική Bundesrat ενέκρινε μια νέα νομοθεσία - το Fund Location Act - που στοχεύει στη ρύθμιση των αναδυόμενων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοοικονομική βιομηχανία της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin.

Ο νέος νόμος προτάθηκε και εγκρίθηκε για πρώτη φορά στη Bundestag τον Απρίλιο, και με την πρόσφατη έγκριση στο Bundesrat το νομοσχέδιο ψηφίστηκε χθες.

Ο νόμος χορηγεί στα λεγόμενα spezialfonds (ειδικά κεφάλαια διαχείρισης πλούτου) τη νομική ικανότητα να κατανέμουν έως και το 20% του χαρτοφυλακίου τους σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο νόμος θα μπορούσε να διευκολύνει τη μαζική εισροή γερμανικού χρηματοοικονομικού κεφαλαίου στη γερμανική βιομηχανία του crypto, με ορισμένους αναλυτές να επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση θα ανοίξει την πόρτα σε 415 δισ. δολάρια πιθανών επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα στη Γερμανία και την Ευρώπη οδήγησε σε μια έντονη ρυθμιστική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα, με την έγκριση αυτού του νομοσχεδίου μετά την απόφαση της BaFin να εγκρίνει το ανταλλακτήριο CoinBase για δραστηριότητες στη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr