NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε κινεζικά χέρια το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chipset στη Βρετανία

Σε κινεζικά χέρια το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής chipset στη Βρετανία

​Η Nexperia, μια ολλανδική εταιρεία chipset που ανήκει στην κινεζική Wingtech, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει τον μεγαλύτερο παραγωγό chipset του Ηνωμένου Βασιλείου, την Newport Wafer Fab.

Η Nexperia, η οποία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της NWF το 2019, δήλωσε ότι η εξαγορά θα τη βοηθήσει να αυξήσει την παραγωγή chipset και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Ο Achim Kempe, διευθύνων σύμβουλος της Nexperia, δήλωσε: «Η εγκατάσταση του Newport έχει μια πολύ εξειδικευμένη επιχειρησιακή ομάδα και μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να εξασφαλίσει τη συνέχεια των επιχειρήσεων. Ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά δύο πηγές του CNBC δήλωσαν ότι έφτασε σε περίπου 63 εκατομμύρια λίρες (87 εκατομμύρια δολάρια).

Ήδη έχουν υπάρξει ανησυχίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πουλάει ένα πολύτιμο περιουσιακό του στοιχείο σε μια κινεζική εταιρεία, σε μια εποχή που υπάρχει παγκόσμια έλλειψη chip, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το 2023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr