NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

1.500 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν μετά από επίθεση ransomware

1.500 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν μετά από επίθεση ransomware

​Μεταξύ 800 και 1.500 επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, έχουν επηρεαστεί από μια επίθεση ransomware που επικεντρώνεται στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Kaseya, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ο Fred Voccola, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με έδρα τη Φλόριντα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αντίκτυπος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, επειδή αυτές ήταν κυρίως πελάτες πελατών της Kaseya.

Η Kaseya είναι μια εταιρεία που παρέχει εργαλεία λογισμικού σε επιχειρήσεις εξωτερικής ανάθεσης πληροφορικής: εταιρείες που συνήθως χειρίζονται εργασίες back-office για επιχειρήσεις με ολύ μικρούς πόρους για να έχουν τα δικά τους τεχνολογικά τμήματα.

Ένα από αυτά τα εργαλεία βρέθηκε στο στόχαστρο την Παρασκευή, επιτρέποντας στους χάκερ να «παραλύσουν» εκατοντάδες επιχειρήσεις και στις πέντε ηπείρους. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς που επηρεάστηκαν ήταν μικρές επιχειρήσεις - όπως γραφεία οδοντιάτρων ή λογιστές - η διαταραχή έγινε αισθητή πιο έντονα στη Σουηδία, όπου εκατοντάδες σούπερ μάρκετ έπρεπε να κλείσουν επειδή τα ταμεία τους δεν λειτουργούσαν, ή στη Νέα Ζηλανδία, όπου σχολεία και νηπιαγωγεία βγήκαν εκτός σύνδεσης.

Οι χάκερ που διεκδίκησαν την ευθύνη για την παραβίαση ζήτησαν 70 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των δεδομένων όλων των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων, παρόλο που έχουν δείξει την προθυμία να μετριάσουν τις απαιτήσεις τους σε ιδιωτικές συνομιλίες με έναν εμπειρογνώμονα στην κυβερνοασφάλεια και με το Reuters.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να διαπραγματευτούμε», δήλωσε εκπρόσωπος των χάκερ στο Reuters νωρίτερα τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος δεν παρείχε το όνομά του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr