NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Xiaomi «σηκώνει» 1,2 δισ. δολάρια, στηρίζοντας την επέκταση της

Η Xiaomi «σηκώνει» 1,2 δισ. δολάρια, στηρίζοντας την επέκταση της

​Ο κινεζικός γίγαντας των smartphone, η Xiaomi, θα συγκεντρώσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω έκδοσης χρέους, σε μια εποχή που οι κινεζικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από ομόλογα ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Η κατασκευάστρια θα εκδώσει, επίσης, «πράσινα ομόλογα» 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πράσινα ομόλογα εκδίδονται για να συγκεντρώσουν χρήματα με στόχο τη στήριξη περιβαλλοντικών έργων.

Η Xiaomi τόνισε ότι τα έσοδα θα προορίζονται για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων έργων στο πλαίσιο του «Πράσινου Χρηματοοικονομικού Πλαισίου», ενός περιβαλλοντικού συστήματος.

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, συνέχισε να επεκτείνεται παγκοσμίως, καθώς αναζητά να κάνει την είσοδο της σε νέους τομείς, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.

Τον Μάρτιο, η Xiaomi δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν, στα επόμενα 10 χρόνια. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα ομόλογα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν και προς τα εκεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr