NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Είναι επίσημο: Τέλος οι φίλαθλοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι αποφάσισε η Ιαπωνία

Είναι επίσημο: Τέλος οι φίλαθλοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι αποφάσισε η Ιαπωνία

Για 125 χρόνια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο, εμπνέοντας τους αθλητές. Όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι θεατές αποκλείστηκαν από τα περισσότερα ολυμπιακά γεγονότα, μετά την τέταρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο.

Οι διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου, σχεδίαζαν να επιτρέψουν έως και 10.000 θεατές στους διάφορους χώρους, παρά τους φόβους που υπήρχαν για αυτήν την απόφαση. Ωστόσο, την Πέμπτη αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν στροφή 180 μοιρών, μετά από μια αύξηση στα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα.

Η κίνηση είναι το τελευταίο χτύπημα στους φετινούς προβληματικούς αγώνες, που καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας Covid-19 και αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, μια σειρά αποτυχιών, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών υπερβάσεων του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη αφού το Τόκιο ανέφερε 920 νέες μολύνσεις κορονοϊού, τον υψηλότερο αριθμό από τον Μάιο, και λόγω του φόβου ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Θα είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος διοργάνωσης της εκδήλωσης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», παραδέχθηκε ο Suga. «Αλλά θέλω να δείξω από το Τόκιο ότι η ανθρώπινη φυλή μπορεί να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες μέσω της σκληρής δουλειάς και της σοφίας».

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 43 Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Στάδιο χωρητικότητας 68.000 που πρόκειται να φιλοξενήσει την τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, έχουν απαγορεύσει τους θεατές.

Ωστόσο, ο υπουργός Ολυμπιακών, Tamayo Marukawa, είπε ότι ορισμένοι χώροι εκτός του Τόκιο θα εξακολουθούν να επιτρέπουν στους θεατές έως και το 50% της χωρητικότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr