NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΕ: Παγώνει ο «ψηφιακός φόρος», εν αναμονή της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης

ΕΕ: Παγώνει ο «ψηφιακός φόρος», εν αναμονή της παγκόσμιας φορολογικής μεταρρύθμισης

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παρουσίαση ενός νέο σχεδίου γύρω από τον επονομαζόμενο «ψηφιακό φόρο», αργότερα αυτό το μήνα, έχουν πλέον παγώσει, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη Δευτέρα.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε σε αναμονή το έργο μας για τη νέα ψηφιακή εισφορά ως νέο πόρο της ΕΕ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Daniel Ferrie, σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Η κίνηση ακολουθεί έντονες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εν μέσω φόβων ότι ο ψηφιακός φόρος θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, ανέφερε ότι ένα προσχέδιο των ΟΟΣΑ / G20 γύρω από έναν ελάχιστο παγκόσμιο συντελεστή φόρου εταιρειών 15% περιλαμβάνει μια συμφωνία «για την κατάργηση των υπαρχόντων ψηφιακών φόρων που οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι εισάγουν διακρίσεις».

«Εναπόκειται λοιπόν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν», είπε η ίδια την Κυριακή.

«Αλλά αυτές οι χώρες συμφώνησαν να αποφύγουν στο μέλλον φόρους που εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των αμερικανικών εταιρειών».

Το Σάββατο, ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ, Paolo Gentiloni, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ΕΕ είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της G20, όταν ρωτήθηκε εάν το σχέδιο μπορεί να αναβληθεί.

Αξιωματούχοι της Επιτροπής δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα επανεξετάσουν την πρόταση αργότερα αυτό το έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr