NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο - μαμούθ 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Google από τις γαλλικές Αρχές

Πρόστιμο - μαμούθ 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Google από τις γαλλικές Αρχές

Οι γαλλικές αντιμονοπωλιακές Αρχές επέβαλαν πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ευρώ στην Google επειδή, όπως αναφέρουν, δεν συμμορφώθηκε πλήρως με τις προσωρινές εντολές που είχε δώσει η ρυθμιστική αρχή σε σχέση με τους εκδότες ειδήσεων της χώρας.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας πρέπει να υποβάλει προτάσεις εντός των επόμενων δύο μηνών σχετικά με το πώς θα αποζημιώσει τα πρακτορεία ειδήσεων και άλλους εκδότες για τη χρήση των ειδήσεών τους. Εάν δεν το κάνει αυτό, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει πρόσθετα πρόστιμα έως 900.000 ευρώ την ημέρα.

Η Google είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένη με την απόφαση. «Έχουμε ενεργήσει με καλή πίστη σε όλη τη διαδικασία. Το πρόστιμο αγνοεί τις προσπάθειές μας για επίτευξη συμφωνίας και την πραγματικότητα του τρόπου λειτουργίας των ειδήσεων στις πλατφόρμες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μέχρι σήμερα, η Google είναι η μόνη εταιρεία που έχει ανακοινώσει συμφωνίες για τα "γειτονικά δικαιώματα"».

Οι εκδότες APIG, SEPM και AFP κατηγορούν την εταιρεία τεχνολογίας ότι απέτυχε να ξεκινήσει συνομιλίες «καλή τη πίστει» μαζί τους, για να βρει κοινό έδαφος για την αποζημίωση σχετικά με διαδικτυακό περιεχόμενο ειδήσεων, σύμφωνα με μια πρόσφατη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί τα λεγόμενα «γειτονικά δικαιώματα».

Η ίδια η υπόθεση επικεντρώθηκε στο κατά πόσον η Google παραβίασε προσωρινές εντολές που εκδόθηκαν από την αντιμονοπωλιακή αρχή, οι οποίες απαιτούσαν τέτοιες συνομιλίες να πραγματοποιηθούν εντός τριών μηνών με τυχόν εκδότες ειδήσεων που το ζητούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr