NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Netflix: «Ξεφεύγει» από ταινίες και σειρές, μπαίνει στα video games

Netflix: «Ξεφεύγει» από ταινίες και σειρές, μπαίνει στα video games

Η Netflix προσέλαβε τον επικεφαλής ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Mike Verdu από την Facebook, όπου ήταν αντιπρόεδρος του περιεχομένου επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, καθώς η εταιρεία επιχειρεί μια περαιτέρω ώθηση στο gaming.

Πριν από τα δύο του χρόνια στο Facebook, ο Verdu εργάστηκε σε εταιρείες video games όπως οι Electronic Arts, Kabam, Zynga και Atari, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ένας εκπρόσωπος της Netflix επιβεβαίωσε την πρόσληψη του.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία της Netflix να προχωρήσει πέρα από την προσφορά τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών στους περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Όπως και το streaming, τα διαδικτυακά streaming παιχνίδια γίνονται πιο ανταγωνιστικά, καθώς η Amazon, η Google και η Microsoft επενδύουν στην αγορά.

Το Netflix μπαίνει με αργές κινήσεις σε αυτήν την κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε στην E3 το 2019 ότι διέθεσε ένα κινητό παιχνίδι βασισμένο στη σειρά "Stranger Things", μετά από την ανακοίνωση του Stranger Things 3: The Game για κονσόλες και υπολογιστές. Η εταιρεία είπε επίσης ότι δημιουργεί το Dark Crystal: Age of Resistance Tactics, ως προσαρμογή της ταινίας "The Dark Crystal: Age of Resistance".

Το 2019, σε ενημέρωση των μετόχων της, επεσήμανε το παιχνίδι Fortnite ως ανταγωνισμό. Οι πληροφορίες ανέφεραν τον Μάιο ότι αναζητούσε ένα στέλεχος για μια ώθηση στα βιντεοπαιχνίδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr