NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ ταχύτητας στο διαδίκτυο, πάνω σε ήδη διαθέσιμη υποδομή

Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ ταχύτητας στο διαδίκτυο, πάνω σε ήδη διαθέσιμη υποδομή

Μηχανικοί στην Ιαπωνία κατάφεραν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο Διαδίκτυο, επιτυγχάνοντας ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 319 Terabits ανά δευτερόλεπτο (Tb / s).

Το νέο ρεκόρ έγινε εφικτό σε μια γραμμή οπτικής ίνας μήκους άνω των 1.864 μιλίων (3.000 χλμ.). Και, ουσιαστικά, είναι συμβατό με τις σύγχρονες καλωδιακές υποδομές, κάτι που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες.

Το νέο ρεκόρ είναι σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο των 178 Tb / s, από το 2020. Και είναι επτά φορές η ταχύτητα του προηγούμενου ρεκόρ των 44,2 Tb / s. Η ίδια η NASA χρησιμοποιεί μια συγκριτικά πρωτόγονη ταχύτητα 400 Gb / s και το νέο ρεκόρ φτάνει απίστευτα υψηλότερα από αυτό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι απλοί καταναλωτές (10 Gb / s σε οικιακές συνδέσεις).

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε σε υποδομή οπτικών ινών που είναι ήδη διαθέσιμη (αλλά με μερικά προηγμένα πρόσθετα). Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τέσσερις «πυρήνες», οι οποίοι είναι γυάλινες σωληνώσεις τοποθετημένες μέσα στις ίνες που μεταδίδουν τα δεδομένα, αντί του συμβατικού τυπικού πυρήνα.

Τα σήματα κατανέμονται έπειτα σε διάφορα μήκη κύματος που αποστέλλονται ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως πολυπλεξία διαίρεσης μήκους κύματος (WDM). Για να μεταφέρουν περισσότερα δεδομένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια σπάνια χρησιμοποιούμενη τρίτη «ζώνη», επεκτείνοντας την απόσταση μέσω πολλών τεχνολογιών οπτικής ενίσχυσης.

Έτσι, όχι μόνο οι ερευνητές στην Ιαπωνία έσπασαν το ρεκόρ του 2020, αλλά το έπραξαν με μια νέα μέθοδο ικανή να ενσωματωθεί στη σύγχρονη υποδομή οπτικών ινών, με ελάχιστη προσπάθεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr