NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων ύψους 59 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκές startups

Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων ύψους 59 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκές startups

Οι ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις είχαν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μεγαλύτερη πίτα venture funding κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το VC funding σε startups στην Ευρώπη ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα, φτάνοντας στα 59 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase, από 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2021, οι ευρωπαϊκές νεοσύστατες επιχειρήσεις κατέλαβαν το 20% του παγκόσμιου κεφαλαίου, από περίπου 13% και 14% στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Παράλληλα με τη ρεκόρ χρηματοδότησης, μεγαλύτερα ποσά επενδύθηκαν πέρα από τις τρεις κορυφαίες αγορές. Οκτώ χώρες στην Ευρώπη συγκέντρωσαν χρηματοδότηση που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο, δολάρια, σε σύγκριση με τρεις έως τέσσερις το 2018.

Και οι πέντε κορυφαίες χώρες συγκέντρωσαν σημαντικά μεγαλύτερη χρηματοδότηση αυτό το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Νέες στη λίστα είναι η Ολλανδία, η Ελβετία, η Ιρλανδία και η Τουρκία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr