NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Xiaomi ξεπερνά την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone

Η Xiaomi ξεπερνά την Apple και γίνεται ο 2ος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone

Η Xiaomi είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone, με βάση τις παγκόσμιες αποστολές που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έκθεση της Canalys.

Η κινεζική εταιρεία κατέλαβε το 17% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, ακριβώς πίσω από το 19% της Samsung αλλά μπροστά από το 14% της Apple. Η Oppo και η Vivo ολοκλήρωσαν τη λίστα με τους πέντε πρώτους, στο 10%.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι το πόσο κατάφερε η Xiaomi να αυξήσει τον όγκο της - απέστειλε 83 τοις εκατό περισσότερα τηλέφωνα από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ η Samsung αύξησε τις αποστολές 15 τοις εκατό και η Apple κατά μόλις ένα τοις εκατό.

«Η Xiaomi αναπτύσσει γρήγορα τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό», δήλωσε ο διευθυντής της Canalys Research, Ben Stanton, επικαλούμενος την αύξηση των πωλήσεων σε περιοχές όπως η Δυτική Ευρώπη, η Αφρική και η Λατινική Αμερική.

«Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένη προς τη μαζική αγορά, και σε σύγκριση με τη Samsung και την Apple, η μέση τιμή πώλησης είναι περίπου 40% και 75% φθηνότερα αντίστοιχα. Έτσι, μια σημαντική προτεραιότητα για τη Xiaomi φέτος είναι η αύξηση των πωλήσεων των συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως το Mi 11 Ultra».

Η Canalys λέει ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 12% το προηγούμενο τρίμηνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr