NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πλήρωσε 30 εκατ. αλλά δεν θα ταξιδέψει στο διάστημα λόγω «conflict» στο πρόγραμμα του

Πλήρωσε 30 εκατ. αλλά δεν θα ταξιδέψει στο διάστημα λόγω «conflict» στο πρόγραμμα του

Ο νικητής ενός εισιτηρίου για συμμετοχή, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos, σε μια διαστημική αποστολή την επόμενη εβδομάδα, τελικά δεν θα επιβιβαστεί στο διαστημικό σκάφος New Shepard λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του, όπως ανακοίνωσε η Blue Origin.

Ο νικητής, που πλήρωσε 29,7 εκατομμύρια δολάρια για να συμμετάσχει, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, θα αντικατασταθεί από τον Oliver Daemen, έναν απόφοιτο γυμνασίου. Ο 18χρονος απέκτησε το 2020 άδεια πιλότου και σχεδιάζει να σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης τον Σεπτέμβριο.

Ο Daemen είναι γιος του Joes Daemen, διευθύνοντος συμβούλου της Somerset Capital Partners BV, μιας εταιρείας επενδύσεων με έδρα την Ολλανδία. Το κόστος του εισιτηρίου του Daemen, το οποίο αγόρασε ο πατέρας του, δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Daemen είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που πηγαίνω στο διάστημα», «ονειρεύομαι γι 'αυτό όλη μου τη ζωή». «Ο Oliver αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε έναν δρόμο προς το διάστημα», τόνισε η Blue Origin.

Εκτός από τον Jeff Bezos και τον αδερφό του Mark, ο Daemen θα συνοδεύεται από τον Wally Funk, έναν 82χρονο Αμερικανό βετεράνο πιλότο. «Σε ηλικίες 18 ετών και 82 ετών, οι Oliver Daemen και Wally Funk αντιπροσωπεύουν τους νεότερους και γηραιότερους αστροναύτες που ταξιδεύουν στο διάστημα», σύμφωνα με την εταιρεία του Bezos.

Το διαστημικό σκάφος New Shepard, το οποίο έχει προγραμματιστεί να απογειωθεί την επόμενη Τρίτη, θα εκτοξεύσει τους επιβάτες του πάνω από 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, για μια αποστολή που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά. Τρία έως τέσσερα από αυτά τα λεπτά θα τα περάσουν στο διάστημα.

Η ημερομηνία έναρξης με την 51η επέτειο από την προσγείωση του Apollo στο φεγγάρι, το 1969.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr