NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα mega deals και η ελληνική ασφαλιστική αγορά

Τα mega deals και η ελληνική ασφαλιστική αγορά

Πέντε μεγάλα deals αξίας 24,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2021 στη διεθνή αγορά, διακόσιες δέκα πέντε συναλλαγές τω αριθμώ σε όγκο, κυρίως από μεσίτες ασφαλίσεων που ακολουθούν τη μεγάλη τάση της ενοποίησης, σύμφωνα με την PwC.

Στην ελληνική αγορά τα τρία μεγάλα deal μεταξύ Εθνικής Ασφαλιστικής - CVC, AXA Ασφαλιστική - Generali προχωράνε, ενώ υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών τελεί η συναλλαγή μεταξύ MetLife Ελλάδας, Πολωνίας με τον Ολλανδικό Όμιλο ΝΝ. Να σημειώσουμε ότι η ΝΝ στοιχηματίζει στην ανάπτυξη της αγοράς της Πολωνίας, η οποία είναι πολύ μεγάλη και παρουσιάζει ενδιαφέρον. Στην εγχώρια αγορά επίσης σε συζητήσεις βρίσκονται δύο ακόμα ασφαλιστικές στη Λεωφόρο Συγγρού.

Όπως και στο εξωτερικό έντονη είναι τάση ενοποίησης στην ελληνική αγορά, αλλά και η τάση για πρακτικές ολιγοπωλίου, καθώς ένα fund, υπάρχει φόβος να μπορεί να ρυθμίσει την τιμολογιακή πολιτική, αλλά και τους όρους παροχών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σε ανακατατάξεις φαίνεται να βρίσκονται και οι κατευθείαν διαδικτυακές πωλήσεις στον κλάδο κυρίως του αυτοκινήτου. Μεγάλη ασφαλιστική που έχει συμμετοχή σε εταιρείες ηλεκτρονικών πωλήσεων φέρεται να ενδιαφέρεται να αυξήσει τα μερίδια της στο αυτοκίνητο, συζητώντας νέες εξαγορές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το agency λόγω των εξαγορών, αλλά και λόγω της ζήτησης για οικονομίες κλίμακας στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Η τάση για Εξαγορές και Συγχωνεύσεις θα συνεχιστεί στον ασφαλιστικό κλάδο γράφει η PwC καθώς περνάμε στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 και τα επίπεδα των ρευστών κεφαλαίων είναι πολύ υψηλά, αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει στα κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων

Τα ιδιωτικά κεφάλαια και οι διαχειριστές κεφαλαίων θα συνεχίσουν να μπαίνουν στις ασφάλειες, ειδικά στις ασφαλίσεις ζωής και στις τακτικές καταβολές. Επίσης αναμένονται επενδύσεις σε σχήματα που θα αυξήσουν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των μεγάλων θεσμικών επενδυτών.

Ένα μικρό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται επίσης στους αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι αναζητούν επενδυτικά σχήματα για να αναπτυχθούν και να δώσουν νέα προϊόντα.

Αγκάθι για την ευρωπαϊκή αγορά οι πολύπλοκοι εποπτικοί κανονισμοί που έχουν τριπλασιάζει το κόστος λειτουργίας των ασφαλιστικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr