NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισραηλινό λογισμικό κατασκοπίας στόχευσε κινητά δημοσιογράφων και στελεχών

Ισραηλινό λογισμικό κατασκοπίας στόχευσε κινητά δημοσιογράφων και στελεχών

Ιδιωτικό λογισμικό κατασκοπίας από το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκε για να χακάρει δεκάδες smartphone που ανήκουν σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στελέχη επιχειρήσεων και την αρραβωνιαστικιά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi, σύμφωνα με μια εκτεταμένη έρευνα από την Washington Post και 16 άλλους οργανισμούς ειδήσεων.

Βάσει των συγκεκριμένων πληροφοριών, το λογισμικό κατασκοπίας στρατιωτικού επιπέδου ήταν αδειοδοτημένο από την ισραηλινή εταιρεία κατασκοπευτικών προγραμμάτων NSO Group. Η έρευνα ανακάλυψε ότι τα παραβιασμένα τηλέφωνα βρίσκονταν σε μια λίστα με περισσότερους από 50.000 αριθμούς.

Ο κατάλογος των αριθμών κοινοποιήθηκε στην Post και σε άλλους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης από τη μη κερδοσκοπική Hidden Stories και τη Διεθνή Αμνηστία.

Ο Όμιλος NSO αρνήθηκε τα ευρήματα της έκθεσης, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα περιλαμβάνει «μη αποδεκτές θεωρίες» που βασίζονται σε «παραπλανητική ερμηνεία διαρροών δεδομένων από προσβάσιμες και εμφανείς βασικές πληροφορίες».

Ο Όμιλος NSO δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να ερευνά όλους τους αξιόπιστους ισχυρισμούς κατάχρησης, ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Το λογισμικό υποκλοπής Pegasus του NSO Group έχει αδειοδοτηθεί σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και μπορεί να χακάρει τα δεδομένα ενός κινητού τηλεφώνου αλλά και να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο, σύμφωνα με την έκθεση. Η NSO είπε ότι το spyware χρησιμοποιείται μόνο για την παρακολούθηση τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr