NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι κατηγορούν επίσημα την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι κατηγορούν επίσημα την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και άλλοι σύμμαχοι απέδωσαν επίσημα στην Κίνα μια σειρά κυβερνοεπίθεσεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του Μαρτίου, που εκμεταλλεύτηκε ένα ελάττωμα στον Exchange Server της Microsoft. Είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ υπέγραψε επίσημη καταδίκη των δραστηριοτήτων της Κίνας στον κυβερνοχώρο.

Οι αρχές περιγράφουν λεπτομερώς περισσότερες από 50 διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποίησαν κινεζικοί κρατικοί φορείς και προτεινόμενα μέτρα που μπορούν να υιοθετήσουν επιχειρήσεις και οργανισμοί.

Οι ΗΠΑ λένε ότι το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας χρησιμοποιεί χάκερς για τη διεξαγωγή των επιθέσεων, πολλές από τις οποίες γίνονται για κέρδος, μεταξύ άλλων μέσω ransomware.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία λένε ότι μπορούν τώρα, «με μεγάλη αυτοπεποίθηση», να αποδώσουν την επίθεση μέσω του Exchange σε κυβερνοεπιτιθέμενους που είναι συνδεδεμένοι με το υπουργείο ασφάλειας της Κίνας.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαλε κατηγορίες εναντίον τεσσάρων χάκερ του Υπουργείου Εξωτερικής Ασφάλειας για μια «πολυετή εκστρατεία που στόχευσε ξένες κυβερνήσεις και οντότητες σε βασικούς τομείς, όπως η ναυτιλία, η αεροπορία, η άμυνα, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη σε τουλάχιστον δώδεκα χώρες», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους προς τις κινεζικές αρχές και δήλωσαν ότι δεν αποκλείεται περαιτέρω απάντηση, αλλά προειδοποίησαν επίσης ότι καμία ενέργεια δεν είναι πιθανό να αποτρέψει την Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr