NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η GlobalFoundries επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση της παραγωγής chipset

Η GlobalFoundries επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση της παραγωγής chipset

Η GlobalFoundries, η εταιρεία που επικεντρώνει στην κατασκευή ημιαγωγών, ανακοίνωσε σχέδια επέκτασής για τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν άμεσες επενδύσεις για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης chip καθώς και την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που θα διπλασιάσει την χωρητικότητα.

Η ανακοίνωση έγινε καθώς η εταιρεία καλεί ηγέτες από την κυβέρνηση και τη βιομηχανία, ώστε να προχωρήσουν μια εθνική συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με την επίλυση των προκλήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών της χώρας.

Η GF θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να προσθέσει αμέσως παραγωγή 150.000 wafer ετησίως στο υπάρχον εργοστάσιο της, ώστε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης chipset.

Μετά από αυτό, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο που θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας και χιλιάδες περισσότερες έμμεσες.

Αυτές οι επενδύσεις για την επέκταση του αποτυπώματος παραγωγής της GF αποτελούν μέρος των ευρύτερων παγκόσμιων σχεδίων επέκτασης της, που περιλαμβάνουν το πρόσφατα ανακοινωθέν νέο fab στη Σιγκαπούρη και επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για επέκταση στη Γερμανία.

«Η επέκτασή μας και η δημιουργία θέσεων εργασίας στη Μάλτα απαιτεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο, βάσει των τολμηρών συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που υπερασπίζονται στην Ουάσινγκτον οραματιστές ηγέτες καθώς και στενή συνεργασία με τους πελάτες μας», δήλωσε ο CEO της GF Tom Caulfield.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr