NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες Apple iPhone έχουν παραβιαστεί από το spyware της NSO

Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες Apple iPhone έχουν παραβιαστεί από το spyware της NSO

Νέα στοιχεία που επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία και το μη κερδοσκοπικό project Forbidden Stories αναφέρονται σε ένα τεράστιο κύμα επιθέσεων από πελάτες της εταιρείας NSO Group σε iPhone, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις συσκευές χιλιάδων χρηστών της Apple παγκοσμίως.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Amnesty Tech, Danna Ingleton δήλωσε: «Η Apple υπερηφανεύεται για τις δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου, αλλά το NSO Group της έκανε κομμάτια. Η εγκληματολογική μας ανάλυση αποκάλυψε αναμφισβήτητα στοιχεία ότι μέσω επιθέσεων στο iMessage, το λογισμικό υποκλοπής έχει μολύνει επιτυχώς τα μοντέλα iPhone 11 και iPhone 12. Χιλιάδες iPhone ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Αυτές οι επιθέσεις έχουν εκθέσει ακτιβιστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο στον κίνδυνο παρακολούθησης της τοποθεσίας τους, καθώς και προσωπικών πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους». «Πρόκειται για παγκόσμια ανησυχία - όλοι διατρέχουν κίνδυνο, ακόμη και τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple δεν είναι καλά εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν την τεράστιας κλίμακας παρακολούθησης που υπάρχει.

Το NSO Group δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τον ισχυρισμό ότι το λογισμικό υποκλοπής spyware του χρησιμοποιείται μόνο για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι χρησιμοποιείται συστηματικά για καταστολή και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να σταματήσει αμέσως να πωλεί τον εξοπλισμό του σε κυβερνήσεις με ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, το λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, σε μαζική κλίμακα, σύμφωνα με μια έρευνα για τη διαρροή 50.000 αριθμών τηλεφώνου πιθανών στόχων επιτήρησης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται αρχηγοί κρατών, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Jamal Khashoggi.

Το Pegasus project αποτελεί μια συνεργασία από περισσότερους από 80 δημοσιογράφους από 17 οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε 10 χώρες, που συντονίζονται από το Forbidden Stories, ένα μη κερδοσκοπικό μέσο με έδρα το Παρίσι, με την τεχνική υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι επιθέσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση λογισμικού υποκλοπής spyware σε iPhone. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι χιλιάδες iPhone εντοπίστηκαν ως πιθανοί στόχοι για το λογισμικό υποκλοπής Pegasus, αν και δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί πόσα έχουν επιτυχώς παραβιαστεί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr