NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν επιστρέφει στον Maduro χρυσό αξίας 1 δισεκατομμυρίου

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν επιστρέφει στον Maduro χρυσό αξίας 1 δισεκατομμυρίου

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε τα αιτήματα της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας και του Nicolas Maduro, για τον επαναπατρισμό σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον χρυσό της που βρίσκεται αποθηκευμένος στο Λονδίνο, με μια σαφή δήλωση ότι υποστηρίζει τον Juan Guaido.

Νομικές ομάδες που εκπροσωπούν τις πλευρές των Maduro και Guaido βρέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, σε έναν ακόμη γύρο μιας μακρόχρονης διαμάχης σχετικά με το ποιος θα πρέπει να ελέγξει το ποσό που ανέρχεται περίπου στο 15% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Βενεζουέλας.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την κεντρική τράπεζα της χώρας λένε ότι η πώληση του χρυσού θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση του κορονοϊού και θα ενισχύσει το σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει περισσότερα από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, της οποίας τα θησαυροφυλάκια φιλοξενούν τον χρυσό, αρνήθηκε να τον αποδεσμεύσει, αφού η βρετανική κυβέρνηση στηρίζει τον Guaido, με βάση το ότι η νίκη του Maduro στις εκλογές θεωρείται νοθευμένη.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σαφής στο ότι ο Juan Guaido έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας από τον Φεβρουάριο του 2019 ως ο μόνος νόμιμος Πρόεδρος της Βενεζουέλας» τόνισε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας κληθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο να διευκρινίσει τη θέση του.

Η παρέμβαση της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Εξωτερικών ήρθε μαζί με ένα νομικό έγγραφο 30 σελίδων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr