NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Bitcoin: Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες θα βάλουν τέλος στην ανωνυμία

Bitcoin: Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες θα βάλουν τέλος στην ανωνυμία

Προτεινόμενες αλλαγές στο δίκαιο της ΕΕ θα αναγκάσουν τις εταιρείες που μεταφέρουν Bitcoin ή άλλα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία να συλλέγουν λεπτομέρειες σχετικά με τον παραλήπτη και τον αποστολέα.

Οι προτάσεις θα κάνουν τα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία περισσότερο ανιχνεύσιμα, όπως ανέφερε η Επιτροπή της ΕΕ, και θα βοηθήσουν στη διακοπή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι νέοι κανόνες θα απαγορεύσουν, επίσης, την παροχή ανώνυμων πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων. Οι προτάσεις θα χρειαστούν δύο χρόνια για να γίνουν νόμοι.

Η Κομισιόν υποστήριξε ότι οι μεταβιβάσεις κρυπτονομισμάτων πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με τις τραπεζικές μεταφορές.

«Δεδομένου ότι οι μεταβιβάσεις εικονικών περιουσιακών στοιχείων υπόκεινται σε παρόμοιους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με τις μεταφορές χρηματικών ποσών, φαίνεται συνεπώς λογικό να χρησιμοποιείται το ίδιο νομοθετικό μέσο για την αντιμετώπιση αυτών των κοινών θεμάτων», έγραψε η Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, μια εταιρεία που μεταφέρει κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία για έναν πελάτη θα είναι υποχρεωμένη να περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό λογαριασμού και το όνομα του παραλήπτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr