NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέα εργαλεία για μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο από το Google Maps

Νέα εργαλεία για μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο από το Google Maps

Με νέα εργαλεία που στόχο έχουν να βοηθήσουν τη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια μετακίνηση των πολιτών εμπλουτίζει τα Google Maps η εταιρεία.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δεν είναι απορίας άξιο ότι στην αρχή της πανδημίας η κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς περιορίστηκε δραματικά. Κι ενώ ολοένα ο κόσμος επιστρέφει στα ΜΜΜ -με τις οδηγίες γι’ αυτά να έχουν αυξηθεί στα Maps κατά 50% σε σχέση με πέρυσι στην Αμερική- το θέμα της ασφάλειας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Για να βοηθήσει στην ασφαλή μετακίνηση η Google, επεκτείνει τις προβλέψεις συνωστισμού σε πάνω από 10.000 εταιρείες μαζικών μεταφορών σε 100 χώρες, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει αν στη γραμμή που θα χρησιμοποιήσει θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, αν θα είναι γεμάτα τα οχήματα/συρμοί ή τι άλλο θα ισχύει. Έτσι θα μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να επιβιβαστεί αμέσως ή να περιμένει το επόμενο λεωφορείο/τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία, σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν σαρδέλα.

Οι προβλέψεις αυτές είναι εφικτές μέσω της ΑΙ τεχνολογίας της Google(Τεχνητή Νοημοσύνη), της συμβολής ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Google Maps και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου, που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα. Η εταιρεία εφαρμόζει παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να είναι σίγουρο ότι τα δεδομένα των πολιτών παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά.

Επίσης, στη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϋ δοκιμάζεται πιλοτικά η δυνατότητα παροχής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το συνωστισμό ακόμη και μέσα στα ίδια τα οχήματα/συρμούς της μαζικής μεταφοράς.

Χρόνος μετακίνησης

Με αφορμή το γεγονός ότι έχοντας ζήσει την εμπειρία μας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι είπαν ότι θέλουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους, η νέα καρτέλα Timeline Insights, η οποία είναι ορατή μόνο στον χρήστη, μπορεί να βοηθήσει να κάνει ακριβώς αυτό. Οι χρήστες Android οι οποίοι έχουν επιλέξει και ενεργοποιήσει το Ιστορικό Τοποθεσιών, θα δουν μια νέα καρτέλα στο Χρονολόγιο τους (πατώντας στη φωτογραφία του προφίλ τους και, στη συνέχεια, στο Χρονολόγιο τους για να την βρουν) που παρέχει τις μηνιαίες τάσεις σχετικά με τον τρόπο που αυτοί ταξιδεύουν στον κόσμο. Θα δουν ποιους τρόπους μεταφοράς έχουν χρησιμοποιήσει, καθώς και τη συνολική απόσταση και το χρόνο που έχουν διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας. Μπορούν επίσης να δουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια - και να καταλήξουν αμέσως σε όλα τα μέρη που επισκέφθηκαν.

Προηγούμενα ταξίδια και προγραμματισμός μελλοντικών

Για όσους νιώθουν νοσταλγία, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ταξιδέψουν, μπορούν να κατευθυνθούν στην καρτέλα Ταξίδια στο Χρονολόγιο, που λειτουργεί πλέον «ζωντανά» για όλους όσοι έχουν Android, χρησιμοποιώντας την για να ξαναζήσουν σημεία από προηγούμενες διακοπές, όπως σε ποια ξενοδοχεία έμειναν κατά τη διάρκεια εκείνου του επικού ταξιδιού στο Τόκιο ή ποια εστιατόρια επισκέφθηκαν σε μια απόδραση Σαββατοκύριακου. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αντιγράψουν τα μέρη αυτά σε μια λίστα και να τα μοιραστούν με φίλους που χρειάζονται ταξιδιωτικές συμβουλές. Μπορούν επίσης να επεξεργαστούν τις πληροφορίες αυτές, να διαχειριστούν τα δεδομένα τους -μαζικά, σε σειρά ή με έλεγχο αυτόματης διαγραφής- απευθείας από το ιδιωτικό Χρονολόγιο τους.

Ο ρόλος της λεπτομερούς περιγραφής

Η Google δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ενημερώσει ακόμη περισσότερο την κοινότητά του και να υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις με κριτικές. Τώρα, όταν αφήνει κάποιος μια κριτική για ένα εστιατόριο, θα δει μηνύματα που τον παρακινούν να μοιραστεί χρήσιμες πληροφορίες, όπως το εύρος τιμών του, αν χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες του takeout ή delivery. Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, για Android και iOS, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες κατηγορίες και χώρες.

Η πλοήγηση σε αυτή τη συνεχώς μεταβαλλόμενη «κανονικότητα» θα χρειαστεί λίγη εξοικείωση, αλλά τα Google Maps είναι εδώ για να βοηθήσουν τον χρήστη για να βρει τα «κατατόπια».

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους χρήστες των Google Maps σε Android ή iOS:

  1. Βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την COVID-19: Αν σκέφτεστε να φύγετε από την πόλη σας, χρησιμοποιήστε το COVID layer στα Maps για να δείτε γρήγορα ποια είναι η τάση των κρουσμάτων στον προορισμό σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα σε συνδέσμους επίσημων τοπικών πηγών για να μάθετε με μια ματιά αν ισχύουν συγκεκριμένες οδηγίες ή περιορισμοί εκεί όπου πηγαίνετε.
  2. Αποφύγετε τα πλήθη με ζωντανές πληροφορίες συνωστισμού: Πριν ξεκινήσετε, αναζητήστε τον προορισμό σας στα Google Maps και μετά κυλίστε την οθόνη για να δείτε πόσο κόσμο έχει συνήθως το συγκεκριμένο σημείο ή πόσο κόσμο έχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Με την υπηρεσία αυτή θα ξέρετε αμέσως αν θα αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές ή μεγάλα πλήθη και να προσαρμόσετε ανάλογα τα σχέδιά σας.
  3. Κρατήστε θέση: Σήμερα, πολλά μέρη είναι επισκέψιμα μόνο με ραντεβού. Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας προκαταβολικά, απευθείας από τα Google Maps. Απλώς, αναζητήστε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τσεκάρετε τη διαθεσιμότητα και κλείστε το ραντεβού! Αν χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή, ρυθμίστε τις επόμενες κρατήσεις σας με την καρτέλα Saved στην εφαρμογή των Maps.
  4. Μάθετε πριν πάτε: Τσεκάρετε το προφίλ διαφόρων τοπικών επιχειρήσεων στα Google Maps για να βρείτε πληροφορίες όπως ώρες λειτουργίας, τρέχοντα μέτρα προστασίας για την COVID-19, προτεινόμενα πιάτα, κριτικές κλπ.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr