NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ρωσία πειραματίζεται: Αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο διαδίκτυο

Η Ρωσία πειραματίζεται: Αποσυνδέθηκε από το παγκόσμιο διαδίκτυο

Η Ρωσία αποσυνδέθηκε σκόπιμα από το διαδίκτυο μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το RBC Daily.

Ο κρατικός ρυθμιστής των τηλεπικοινωνιών, η Roskomnadzor, δήλωσε ότι οι δοκιμές στοχεύουν στη βελτίωση της ακεραιότητας, της σταθερότητας και της ασφάλειας της διαδικτυακής υποδομής της χώρας.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σαφές για πόσο καιρό διήρκεσε το τεστ και ποιος ήταν ο αντίκτυπος στους Ρώσους πολίτες.

Στα τέλη του 2019, η Ρωσία υιοθέτησε τον «κυρίαρχο νόμο του Διαδικτύου», ο οποίος έδωσε στην κυβέρνηση τη δύναμη να αποσυνδέεται από το παγκόσμιο Διαδίκτυο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ξένων επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, ο νόμος απαιτεί από τους παρόχους να εγκαταστήσουν εξοπλισμό δικτύου ικανό να προσδιορίσει την πηγή και να φιλτράρει περιεχόμενο. Ο νόμος ορίζει, επίσης, ότι τέτοιες δοκιμές θα πραγματοποιούνται ετησίως.

Ο νόμος είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενος, με τους πολίτες να αναφέρουν ανησυχίες λογοκρισίας και να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες. Ο νέος εξοπλισμός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter, με τις ρυθμιστικές αρχές να αναφέρουν ότι η διαγραφή περιεχομένου της Μόσχας θεωρείται παράνομη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr