NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Google έχει 2 μήνες για να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης ξενοδοχείων και πτήσεων

Η Google έχει 2 μήνες για να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης ξενοδοχείων και πτήσεων

Η Google έχει διορία δύο μηνών για να βελτιώσει τον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων αναζήτησης για πτήσεις και ξενοδοχεία και να εξηγήσει πώς τα κατατάσσει, εναλλακτικά ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πιθανές κυρώσεις, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρχές καταναλωτών της ΕΕ.

Τα πιο πρόσφατα παράπονα επικεντρώνονται στις τιμές των υπηρεσιών Google Flights και Google Hotels.

Οι τελικές τιμές για αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τέλη ή φόρους που μπορούν να υπολογιστούν εκ των προτέρων, ενώ οι τιμές αναφοράς που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των εκπτώσεων πρέπει να είναι σαφείς, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Οι καταναλωτές της ΕΕ δεν μπορούν βρίσκονται αντιμέτωποι με παραπλάνηση όταν χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις επιλογές τους βάσει διαφανών και αμερόληπτων πληροφοριών» τόνισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ, Didier Reynders.

Οι Αρχές ζήτησαν επίσης από την Google να αναθεωρήσει τους τυπικούς όρους του Google Store, επειδή ορισμένες περιπτώσεις έδειξαν ότι οι έμποροι έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους καταναλωτές.

Η Google δήλωσε: «Χαιρετίζουμε αυτόν τον διάλογο και συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες προστασίας των καταναλωτών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις που θα είναι καλές για τους χρήστες μας και θα παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr