NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Intel θα παράγει chipset άλλων brand, ξεκινώντας με την Qualcomm

Η Intel θα παράγει chipset άλλων brand, ξεκινώντας με την Qualcomm

Η Intel ανακοίνωσε τον πρώτο σημαντικό πελάτη της για τη νέα δραστηριότητα, την Intel Foundry Services.

Πιο γνωστή για το σχεδιασμό των chipset Snapdragon που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα Android smartphones, η Qualcomm θα αρχίσει να κατασκευάζει τα chipset της στην Intel τα επόμενα χρόνια, χρησιμοποιώντας την επερχόμενη διαδικασία 20A.

Δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα για το πότε θα φτάσουν τα πρώτα chipset Qualcomm της Intel ή ποια από τα προϊόντα της Qualcomm θα παράγει η Intel.

Επιπλέον, η AWS της Amazon θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες Foundry Services, στηριζόμενη στις λύσεις της Intel - αν και η τελευταία δεν θα προχωρήσει σε απευθείας παραγωγή chipset για την Amazon.

Η Qualcomm θα βασιστεί στην τεχνολογία Intel 20A της Intel, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024. Η Intel 20A θα υιοθετεί μια νέα αρχιτεκτονική, την RibbonFET, την πρώτη της Intel από το 2011.

Η Intel ανακοίνωσε προηγουμένως τη νέα δραστηριότητα χυτηρίου ως μέρος της στρατηγικής του CEO Pat Gelsinger, την IDM 2.0.

Η Intel Foundry Services αποτελεί ένα βασικό μέρος αυτού του σχεδίου, που θα δει την Intel να επεκτείνεται πέρα από την παραγωγή των δικών της chipset. Η Qualcomm και η Amazon σηματοδοτούν τους πρώτους συνεργάτες της σε αυτό, αν και προηγούμενες αναφορές την θέλουν να βρίσκεται σε συνομιλίες με πάνω από 100 εταιρείες για εργασίες χυτηρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr