NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η «τέλεια θετική καταιγίδα» της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη του Big Tech

Η «τέλεια θετική καταιγίδα» της πανδημίας εκτόξευσε τα κέρδη του Big Tech

Η Google, η Apple και η Microsoft παρουσίασαν ρεκόρ τριμηνιαίων πωλήσεων και κερδών, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από την πανδημία που έχει δημιουργήσει μια «τέλεια θετική καταιγίδα» για το Big Tech.

Η Apple παρουσίασε κέρδη 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο των τριών μηνών που έληξε τον Ιούνιο, το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην 45ετή ιστορία της, ενισχυμένο από τις ισχυρές πωλήσεις του iPhone 12 και την ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών.

Η Alphabet, η μητρική της Google, ανέφερε έσοδα 61,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, αύξηση 62% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς και κέρδη άνω των 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από τα διπλάσια σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο. Τα διαφημιστικά έσοδα της αυξήθηκαν 69% από πέρυσι.

Η Microsoft επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες, αναφέροντας έσοδα άνω των 46 δισ. δολαρίων για το συγκεκριμένο τρίμηνο - αύξηση 21% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

Τα αποτελέσματα έρχονται αφότου η Tesla ανέφερε ρεκόρ κερδών τη Δευτέρα. Τα μεγάλα τεχνολογικά κέρδη συνεχίζονται με την Facebook την Τετάρτη και την Amazon την Πέμπτη.

Συλλογικά, η αξία των Google, Amazon, Apple, Microsoft και Facebook αγγίζει πλέον περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του δείκτη S&P 500, των 500 μεγαλύτερων εταιρειών της Αμερικής, καθώς οι τιμές των μετοχών τους έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Thomas Philippon, οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ήταν οι μεγαλύτεροι οικονομικοί νικητές της πανδημίας, καθώς τα παγκόσμια lockdown έχουν ωθήσει περισσότερες επιχειρήσεις και καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους. «Για αυτούς ήταν μια τέλεια θετική καταιγίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr