NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Volkswagen: «Στοίχημα» 2,9 δισ. για την Europcar και την ενοικίαση αυτοκινήτων

Volkswagen: «Στοίχημα» 2,9 δισ. για την Europcar και την ενοικίαση αυτοκινήτων

Μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Volkswagen συμφώνησε στην κατάθεση πρότασης με στόχο την εξαγορά της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar, που την εκτιμά στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου χρέους.

Η Volkswagen, η οποία συνεργάστηκε με τον διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Attestor Limited και τον ολλανδικό όμιλο Pon Holdings για τη συμφωνία, προτείνει τιμή 0,50 ευρώ ανά μετοχή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Με την πρόταση, η Volkswagen ποντάρει στο τεράστιο διεθνές δίκτυο της Europcar σε περισσότερες από 140 χώρες, συμπεριλαμβανομένου στόλου άνω των 350.000 οχημάτων.

«Η αγορά κινητικότητας αλλάζει ραγδαία καθώς οι πελάτες απαιτούν όλο και περισσότερες νέες και καινοτόμες λύσεις κινητικότητας κατά παραγγελία, όπως συνδρομητικά μοντέλα και κοινής χρήσης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess.

«Η Europcar παρέχει προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης στόλου καθώς και ένα ευρύ δίκτυο σταθμών σε μεγάλα αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και τοποθεσίες πόλεων και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της επίτευξης των φιλόδοξων στόχων για τις υπηρεσίες κινητικότητας από τη Volkswagen».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Volkswagen αποκάλυψε τη νέα της στρατηγική για το 2030, ξεχωρίζοντας το λογισμικό και τις υπηρεσίες ως κινητήριους παράγοντες της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων, η οποία υπολογίζει ότι θα υπερδιπλασιαστεί στα 5 τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η εξαγορά θα γίνει από την Green Mobility Holding, ένα ειδικό όχημα στο οποίο η Volkswagen θα κατέχει τα δύο τρίτα, σύμφωνα με την Europcar.

Η προσφορά θα κατατεθεί στη γαλλική ρυθμιστική αρχή μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου 2021 ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο 2021 ή το πρώτο τρίμηνο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr