NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ζητούν εμβολιασμούς πριν την επιστροφή στο γραφείο

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί ζητούν εμβολιασμούς πριν την επιστροφή στο γραφείο
Φωτογραφία: Eston Bond

Η Facebook θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 πριν επιστρέψουν στο γραφείο, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία.

«Καθώς ανοίγουν ξανά τα γραφεία μας, θα απαιτήσουμε από οποιονδήποτε έρχεται να εργαστεί σε οποιαδήποτε από τις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ να εμβολιαστεί», ανέφερε σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος της Facebook, Lori Goler.

«Ο τρόπος εφαρμογής αυτής της πολιτικής θα εξαρτηθεί από τους τοπικούς όρους και κανονισμούς. Θα έχουμε μια διαδικασία για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους και θα αξιολογήσουμε την προσέγγισή μας σε άλλες περιοχές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια επιστροφής μας στο γραφείο έχουν προτεραιότητα για την υγεία και την ασφάλεια όλων». Η Facebook αναμένει να ανοίξει ξανά γραφεία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Η κίνηση της Facebook έρχεται λίγες ώρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας. Ο Pichai ανακοίνωσε επίσης ότι η Google καθυστερεί το άνοιγμα των γραφείων της έως τις 18 Οκτωβρίου.

Η Lyft θα απαιτήσει επίσης απόδειξη εμβολιασμού για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία. Η Apple έχει ενημερώσει το προσωπικό για μια αλλαγή πολιτικών: θα απαιτεί από τους πελάτες και το προσωπικό των 270 καταστημάτων λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ να φορούν μάσκες ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι. Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα απαιτήσει εμβολιασμό υπαλλήλων που επιστρέψουν στα γραφεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr