NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δοκιμές εμφυτεύσιμης διεπαφής εγκεφάλου - υπολογιστή για τη θεραπεία της παράλυσης

Δοκιμές εμφυτεύσιμης διεπαφής εγκεφάλου - υπολογιστή για τη θεραπεία της παράλυσης

Ένας ανταγωνιστής της Neuralink του Elon Musk κατάφερε να την ξεπεράσει και να πάρει άδεια για δοκιμές ενός εμφυτεύσιμου μικρτσιπ σε ανθρώπους.

Η Synchron θα ξεκινήσει αυτό που ονομάζεται μελέτη σκοπιμότητας αργότερα φέτος, στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. Η μελέτη θα εξετάσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος της, του Stentrode, σε ασθενείς με σοβαρή παράλυση.

Η Synchron ελπίζει ότι η συσκευή της θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν εγκεφαλικά δεδομένα για να «ελέγχουν τις ψηφιακές συσκευές και να επιτυγχάνουν βελτιώσεις στη λειτουργική ανεξαρτησία». Στη μελέτη, που ονομάζεται δοκιμή COMMAND, θα συμμετάσχουν έξι ασθενείς.

Η έγκριση του FDA «αντικατοπτρίζει χρόνια δοκιμών ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν σε συνδυασμό με τον FDA», δήλωσε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Synchron, Thomas Oxley.

«Έχουμε συνεργαστεί για να ανοίξουμε μια πορεία, προς την πρώτη εμπορική έγκριση για μια μόνιμα εμφυτευμένη "διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή" για τη θεραπεία της παράλυσης», πρόσθεσε στην ανακοίνωση. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε τελικά μια κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ φέτος».

Η εταιρεία λέει ότι η συσκευή της θα επιτρέψει στους ασθενείς να «ελέγχουν ασύρματα εξωτερικές συσκευές, σκεπτόμενοι την κίνηση των άκρων τους», κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε δραστηριότητες που κυμαίνονται από την αποστολή μηνυμάτων έως τις online αγορές και την πρόσβαση στην τηλεϊατρική.

Η συσκευή φτάνει στον εγκέφαλο μέσω των αιμοφόρων αγγείων, σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία διάρκειας περίπου δύο ωρών. Η εταιρεία προσθέτει ότι δεν υπάρχουν καλώδια που βγαίνουν από το σώμα μετά την εμφύτευση της συσκευής.

Η Synchron έχει μια ξεχωριστή κλινική δοκιμή σε εξέλιξη εκτός των ΗΠΑ, με τέσσερις ασθενείς στην Αυστραλία να έχουν ήδη λάβει το εμφύτευμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr