NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο κολοσσός που λέει στο προσωπικό του ότι μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, για πάντα

Ο κολοσσός που λέει στο προσωπικό του ότι μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, για πάντα

Η πλειοψηφία των 16.000 υπαλλήλων του LinkedIn θα μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως και με πλήρης απασχόληση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε μια αντιστροφή της προηγούμενης πολιτικής της.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που μετακινούνται από πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο και η Νέα Υόρκη σε φθηνότερες περιοχές μπορεί να δουν την αμοιβή τους να προσαρμόζεται με βάση τις τιμές της τοπικής αγοράς, όπως τόνισε η εταιρεία στο Reuters.

Το LinkedIn - το οποίο ανήκει στη Microsoft - είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον στο 50 τοις εκατό του χρόνου, μετά την άρση των περιορισμών.

Τα νέα έρχονται καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας και οι υπάλληλοί τους βρίσκονται σε μια διαμάχη για τους κανόνες απομακρυσμένης εργασίας.

Η Apple είπε στους υπαλλήλους της ότι τελικά θα πρέπει να εργάζονται με φυσική παρουσία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, αν και έχει αναβάλει την προθεσμία επιστροφής στο γραφείο μέχρι τουλάχιστον τον Οκτώβριο.

Αυτή η κίνηση αντιμετωπίστηκε με αντίσταση από ορισμένους υπαλλήλους της, οι οποίοι δημοσίευσαν μια επιστολή, απειλώντας ότι θα παραιτηθούν εάν χρειαστεί να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Twitter και του Facebook, δήλωσαν ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι να εργάζονται εξ αποστάσεως για πάντα - αν και το Facebook, όπως το LinkedIn, σχεδιάζει να μειώσει τις αμοιβές για τους υπαλλήλους που φεύγουν από τη Silicon Valley για φθηνότερες περιοχές.

Το Facebook και η Google είπαν επίσης στους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στο γραφείο. Αντίθετα, το LinkedIn δεν απαιτεί επί του παρόντος από τους εργαζόμενους που θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο να εμβολιαστούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr