NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Με 86 εκατ. δολάρια, το Zoom διευθετεί αγωγή για θέματα ιδιωτικότητας

ΗΠΑ: Με 86 εκατ. δολάρια, το Zoom διευθετεί αγωγή για θέματα ιδιωτικότητας

Το Zoom συμφώνησε να πληρώσει 86 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή γύρω από το ιδιωτικό απόρρητο στις ΗΠΑ.

Στην αγωγή αναφερόταν ότι η υπηρεσία είχε παραβιάσει το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών κοινοποιώντας προσωπικά δεδομένα με το Facebook, το Google και το LinkedIn.

Σύμφωνα με την ίδια αγωγή, το Zoom για λανθασμένη δήλωση, ότι προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, και για την αποτυχία του να αποτρέψει τους χάκερ από το λεγόμενο «zoombombing».

Η εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση, αλλά συμφώνησε να ενισχύσει τις πρακτικές ασφαλείας της.

Ο προκαταρκτικός διακανονισμός, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης μια διάταξη ότι το Zoom θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του σε εξειδικευμένο χειρισμό δεδομένων και στο ιδιωτικό απόρρητο, εξακολουθεί να υπόκειται σε έγκριση από την δικαστή Lucy Koh στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Εκπρόσωπος του Zoom δήλωσε: «Το απόρρητο και η ασφάλεια των χρηστών μας αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν.

Είμαστε υπερήφανοι για τις εξελίξεις που έχουμε κάνει στην πλατφόρμα μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στην πρώτη γραμμή».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr